Βέργας: Εκπληξη για την απόρριψη χωροθέτησης του δημοτικού θεάτρου

10:54 8/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εκπληξη δηλώνει ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας για την απόρριψη από το Υπουργείο Συγκοινωνιών της χωροθέτησης του νέου δημοτικού θεάτρου και καλεί τον Υπουργό να επαναξιολογήσει τα δεδομένα.

Ο κ. Βέργας δήλωσε σήμερα στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως η απορριπτική επιστολή του Υπουργού Συγκοινωνιών  προς το Δήμο Πάφου αποτελεί για τον ίδιο μεγάλη έκπληξη.

Το συγκεκριμένο

χώρο, είπε, είχε προτείνει η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου και η πρόταση της προωθήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.

Αφού διαπιστώθηκε, ανέφερε ο κ. Βέργας, ότι η οικία Επάρχου, το Αρχαιολογικό μουσείο και ο περιβάλλοντος χώρος είναι ένα κρατικό τεμάχιο στο οποίο θα μπορούσε να γίνει αναπροσαρμογή του διαχωρισμού τους, λήφθηκε η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Πάφου, εξέφρασε λύπη γιατί ο Υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζος «υιοθέτησε μόνο τις απόψεις του Τμήματος Αρχαιοτήτων, παραβλέποντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου της Πάφου».

Αναφέρθηκε και σε «εχθρική στάση», που επιδεικνύει το Τμήμα Αρχαιοτήτων σε όλα τα αιτήματα -όπως είπε- που έχει υποβάλει η δημοτική αρχή. Ο Υπουργός Συγκοινωνιών, συνέχισε ο κ. Βέργας, οφείλει να επαναξιολογήσει τα δεδομένα και να τοποθετηθεί εκ νέου επί του συγκεκριμένου θέματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα