Δεν προβλέπει ύφεση της Κύπρου το 2013 το Economist Intelligence Unit

10:42 8/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν προβλέπει ύφεση της κυπριακής οικονομίας της Κύπρου το Economist Intelligence Unit, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης Λάζα Κέκιτς, ο οποίος σημείωσε ωστόσο ότι οι κίνδυνοι είναι υψηλοί και έκανε ειδική αναφορά στην έκθεση της οικονομίας της Κύπρου σε αυτήν της Ελλάδας.

Ο κ. Κέκιτς απαντούσε σε σχετική ερώτηση

στο πλαίσιο του συνεδρίου Economist που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Λευκωσία με θέμα «Στρατηγική ηγεσίας για σταθερότητα, πρόοδο και ευημερία στην Ευρώπη», υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο συνδιοργανώνεται με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο.

«Δεν προβλέπουμε ύφεση», είπε. Πρόσθεσε ότι το 2013 η οικονομία της Κύπρου προβλέπεται να συρρικνωθεί κατά 2%.

Το 2013 αναμένεται να υπάρξει μια «πολύ μικρή» συρρίκνωση της οικονομίας, της τάξης μερικών δεκαδικών, είπε, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει ακριβές ποσοστό.

Σύμφωνα με τον κ. Κέκιτς, η κυπριακή οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει από το 2014 ως το 2017, ακολουθώντας την ευρωζώνη.

Ωστόσο, ο κ. Κέκιτς υπογράμμισε την ύπαρξη υψηλών κινδύνων κυρίως, όπως ανέφερε, λόγω της έκθεσης της κυπριακής οικονομίας στην ελληνική.

Keywords
Τυχαία Θέματα