Βαθιά θλίψη εκφράζει η ΚΕ του ΑΚΕΛ για το θάνατο του Γιώργου Χριστοδουλίδη

11:52 3/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ με σημερινή της ανακοίνωση εκφράζει βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Χριστοδουλίδη, ενός από τα ιστορικά ηγετικά στελέχη του κόμματος και πρώην Δημάρχου Λάρνακας.

Σε ένδειξη τιμής η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ θα αναλάβει τα έξοδα της κηδείας στην οποία θα παρευρεθεί σύσσωμη η ηγεσία του Κόμματος και του

Λαϊκού Κινήματος.

«Ο Γιώργος Χριστοδουλίδης με τη γεμάτη αγώνες ζωή του, με το ήθος που τον διέκρινε, την κομματικότητά του, την ακλόνητη του πίστη στην εργατική τάξη και τις αξίες του σοσιαλισμού, κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό του κόσμου της Αριστεράς αλλά και ευρύτερα του κυπριακού λαού. Ο Γιώργος Χριστοδουλίδης αφήνει πίσω του μια πλούσια αγωνιστική παρακαταθήκη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η ΚΕ του ΑΚΕΛ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους του Γ. Χριστοδουλίδη.

Ο Γιώργος Χριστοδουλίδης εκλέγηκε στην ΚΕ του ΑΚΕΛ το 1943 και τον επόμενο χρόνο στο Πολιτικό Γραφείο, ενώ από το 1986 διετέλεσε επίσης μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε. ΑΚΕΛ.

Τον Δεκέμβρη του 1955 ο Γιώργος Χριστοδουλίδης μαζί με άλλα 134 στελέχη του ΑΚΕΛ συλλαμβάνεται από τις αποικιακές αρχές μετά που οι Βρετανοί έθεσαν εκτός νόμου το ΑΚΕΛ. Κρατείται για 14 μήνες στη Δεκέλεια, στις Κεντρικές Φυλακές, την Πύλα και την Κοκκινοτριμιθιά. Για συμμετοχή σε παράνομες διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις ο Γ. Χριστοδουλίδης φυλακίστηκε άλλες δυο φορές το 1949 και το 1952.

Ο Γ. Χριστοδουλίδης αναμείχθηκε ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση και το 1949 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας. Στις δημοτικές εκλογές του 1953 εξελέγη Δήμαρχος Λάρνακας και παρέμεινε σ’ αυτή τη θέση μέχρι το 1962 που η κυβέρνηση της Δημοκρατίας επανέφερε το διοριστικό σύστημα στους Δήμους.

Ως Δήμαρχος Λάρνακας υπήρξε ένας από τους εκπροσώπους της Αριστεράς στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο Μακάριος στο Λονδίνο ενόψει της υπογραφής των συμφωνιών για την ανεξαρτησία της Κύπρου. Εξελέγη και πάλιν δήμαρχος Λάρνακας το 1986, συνεχίζοντας έτσι την προσφορά του στο Δήμο και τους Δημότες της Λάρνακας που είχε αρχίσει από τα χρόνια πριν την ανεξαρτησία.

Keywords
Τυχαία Θέματα