Τουρκικός Τύπος: Χρεοκοπία της Ελλάδας και ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία

18:23 10/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο τουρκικός τύπος στα σημερινά δημοσιεύματα του αναφέρεται στην πτώση της ισοτιμίας του ευρώ μετά την πολιτική αστάθεια που προέκυψε από τις εκλογές στην Ελλάδα, την αποτυχία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει Κυβέρνηση και το ενδεχόμενο στροφής των ελληνικών επενδύσεων στην

Τουρκία.

Η «Milliyet» αναφέρεται στις εξελίξεις στην Ελλάδα σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο « Η Ελλάδα μιλάει για την χρεοκοπία». Αναφέροντας ότι τα αποτελέσματα των εκλογών πρόσθεσαν στο οικονομικό χάος της Ελλάδας και το πολιτικό χάος γράφει επίσης ότι ήρθαν στην επικαιρότητα τα σενάρια ότι στις 15 Μαΐου θα κηρυχθεί χρεοκοπία.

Η «Haberturκ» γράφει ότι ο κ. Τσίπρας τελικά αργά χθες το βράδυ ανακοίνωσε ότι απέτυχε στην προσπάθειά του για σχηματισμό Κυβέρνησης και προσθέτει ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις του αναστάτωσε τις αγορές.

Η «Αksam» γράφει ότι η περιοδεία του Τσίπρα για να πείσει τους ηγέτες οδήγησε σε απελπισία.

Η εφημερίδα «Star»στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο « Ο Ελληνας επιχειρηματίας που προσπαθεί να ξεφύγει από το χάος θα καταφύγει σε εμάς» γράφει ότι ο Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Συμβουλίου Εργασίας Εγκελί , είπε ότι ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος που σκέπτεται ότι το χάος θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές, θα στρέψει τις επενδύσεις του στην Τουρκία.

Η Τουρκία η οποία εκλαμβάνεται ως κόρη οφθαλμού από πολλούς επενδυτές λόγω της ανόδου των οικονομικών δεικτών της, τώρα έχει γίνει η τελευταία ευκαιρία για τους Ελληνες επενδυτές αναφέρει η εφημερίδα προσθέτοντας πως ο κ. Εγκελί είπε ότι πολύ σύντομα θα έρθουν Ελληνες επιχειρηματίες στην Τουρκία.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η «Αksam» που γράφει ότι ο πανικός Nαζί στην Ελλάδα θα οδηγήσει τις επενδύσεις στην Τουρκία.

Η «Zaman» που φιλοξενεί δηλώσεις της Ρένα Ντούρου, ηγετικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, γράφει πως η κ. Ντούρου δηλώνει πως «η υφαλοκρηπίδα μπορεί να γίνει αιτία συνεργασίας και όχι έντασης».

Η κ. Ντούρου είπε στην εφημερίδα ότι οι δύο γείτονες στις δύο πλευρές του Αιγαίου θα πρέπει να γίνουν συνεταίροι και πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί για τη δημιουργία εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα