Εκλογές ξανά, ζητά το ΚΚΕ

17:42 10/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την απαίτηση του ΚΚΕ για επαναληπτικές εκλογές επανέλαβε σήμερα η ΓΓ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, σε σχετική συνέντευξη τύπου χαρακτηρίζοντας κοροϊδία τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Όπως είπε πρόκειται για μέρος του γενικότερου σχεδίου για τη μαζική παραπλάνηση και τον αφοπλισμό του λαού με τα μάτια στραμμένα στην νέα κάλπη, προσθέτοντας ότι για αυτό

το ΚΚΕ, όταν ρωτήθηκε προεκλογικά τι θα κάνει στην περίπτωση που θα πάρει διερευνητική εντολή, ξεκαθάρισε με ειλικρίνεια ότι θα παραδώσει αμέσως την εντολή. Για να σταματήσει η κοροϊδία αυτή, τόνισε η κ. Παπαρήγα το ΚΚΕ ζήτησε εκλογές.

Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης που αντικειμενικά συνεπάγεται αντιλαϊκή διέξοδο από την κρίση, προσθέτοντας ότι γνωρίζει καλά τις θέσεις και την πρακτική των άλλων κομμάτων και ότι καμία από τις προτεινόμενες κυβερνήσεις, είτε υπέρ της «διαπραγμάτευσης» είτε υπέρ της «τροποποίησης» και ενός νέου Μνημονίου, δεν πρόκειται να λύσει οξυμένα λαϊκά προβλήματα, να ακουμπήσει έστω τις λαϊκές ανάγκες.

Η ΓΓ του ΚΚΕ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδεικνύει ιστορική ανευθυνότητα απέναντι στο λαό. Η κ. Παπαρήγα προέβλεψε ότι «οδηγούμαστε έτσι και αλλιώς σε εκλογές. Επομένως ο λαός πρέπει να ετοιμασθεί να παρέμβει, βγάζοντας συμπεράσματα και από αυτήν την διαδικασία εμπαιγμού. Προδιαγεγραμμένα παιχνίδια», σημειώνοντας ότι «και αν στην τελική φάση υπάρξει κάποια κυβέρνηση της τελευταίας στιγμής, πάλι ο λαός πρέπει να είναι στο πόδι γιατί οι εκλογές θα είναι προ των πυλών».

Κατηγόρησε τα κόμματα που πήραν μέρος στις διερευνητικές εντολές ότι επιχείρησαν να βάλουν στο κέντρο της προσοχής του λαού νέα παραπλανητικά διλήμματα «ώστε στην περίπτωση εκλογών να εγκλωβισθεί ο λαός σε παλιά και εκσυγχρονισμένα διλήμματα, να μειωθεί η αντοχή ριζοσπαστικών λαϊκών μαζών απέναντι στις πιέσεις». Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στα διλήμματα όπως «ευρώ ή δραχμή», λέγοντας ότι και μετα δύο, ο λαός θα είναι εξαθλιωμένος, αναφέρθηκε στο δίλημμα «ελληνική ή ευρωπαϊκή λύση», λέγοντας ότι «το ζήτημα κρίνεται στην ταξική πάλη και αναμέτρηση και μέσα στην Ελλάδα ως προτεραιότητα και βεβαίως σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όχι με τις διαπραγματεύσεις αλλά ενισχύοντας το πανευρωπαϊκό εργατικό λαϊκό κίνημα στην πάλη κατά της ΕΕ, στην ρήξη μαζί της».

Επίσης η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στο δίλημμα «λιτότητα ή ανάπτυξη», «δεξιά η αριστερά, ή Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο», διλήμματα που όπως είπε θα πάρουν και άλλες μορφές, ανάλογα με τις εξελίξεις, με νέας μορφής δίπολο κεντροδεξιά – κεντροαριστερά και σημείωσε ότι τα διλήμματα αυτά «με κορυφαία ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν στο περιθώριο και συσκότισαν τις πραγματικές αντιθέσεις μέσα στην Ελλάδα και στην ΕΕ».

Τέλος η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι «η μεγάλη ευκαιρία που έχει ο λαός σήμερα είναι να χρησιμοποιήσει την πείρα του, να μη την πετάξει στο καλάθι των αχρήστων στο όνομα της κρίσης, των διλημμάτων και των αυταπατών. Ο λαός και η χώρα χρειάζονται ένα ισχυρό ΚΚΕ και ένα κίνημα απολύτως χειραφετημένο

Keywords
Τυχαία Θέματα