Τοποθέτηση Οικολόγων στην προεδρική δήλωση ”Η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας είναι κομματική….”

11:16 26/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αναφερόμενο στη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι «Η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας είναι κομματική….», σημειώνει ότι “τα κόμματα διαχρονικά βολεύονται και εξυπηρετούνται από το σύστημα της κομματοκρατίας γι’ αυτό και δεν αναμέναμε από τους κατά τα άλλα λαλίστατους κομματικούς εκπροσώπους να κρίνουν ή να κατακρίνουν τον Πρόεδρο (πράγμα που κάνουν με κάθε ευκαιρία) για αυτήν την απείρου κομματικού κάλλους, δήλωση.

Κανονικά, αναφέρουν οι Οικολόγοι, η προεδρική δήλωση θα έπρεπε να προκαλέσει αντιδράσεις από την κοινωνία των πολιτών αφού ο πρόεδρος νομιμοποίησε

μια κατάσταση απόλυτης κυριαρχίας των κομμάτων.

“Η εξ’ αντικειμένου περισσότερο από κάθε άλλο όργανο αναγκαίας ανεξαρτησίας και αξιοπιστίας επιτροπή, η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, έχει το χαρακτήρα «πολυκομματικού οργάνου», αλλά είναι – είπε ο Πρόεδρος – «ανεξάρτητη». Και ερωτούμε: «Πως είναι ανεξάρτητη όταν τα άτομα διορίζονται και ενεργούν “ελέω κομμάτων”»; “, διερωτώνται οι Οικολόγοι.

“Ως Οικολόγοι θεωρούμε την προεδρική δήλωση περί «πολυκομματικής πλην ανεξάρτητης» ΕΔΥ ως επιεικώς απαράδεκτη. Είναι καιρός η παντοκρατορία των κομμάτων να τερματιστεί. Πρέπει να τεθούν κριτήρια και ασυμβίβαστα στα προσόντα και τα χαρακτηριστικά των διορισμών ανεξάρτητων αξιωματούχων (όμως των μελών της ΕΔΥ). Τι έχουν να πουν επί τούτου οι υποψήφιοι πρόεδροι; “, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα