Συνεχίζει σήμερα και ολοκληρώνει την Παρασκευή τις επαφές της στην Κύπρο η Τρόικα

10:21 26/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίζουν σήμερα και ολοκληρώνουν αύριο, Παρασκευή, τις επαφές τους στην Κύπρο οι τεχνοκράτες της Τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου συναντήσεων που πραγματοποιούν στο νησί για αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος μετά την προσφυγή της Κύπρου

στον Μηχανισμό Στήριξης της ΕΕ.

Στις 10.00, κλιμάκιο της Τρόικα μετέβη στα γραφεία του ΔΗΣΥ και έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του κόμματος και υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στο πλαίσιο της σημερινής ημέρας, εκπρόσωποι της Τρόικα θα έχουν επίσης σειρά συναντήσεων με τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών.

Αύριο, στις 11.30, κλιμάκιο της Τρόικα θα μεταβεί στη Βουλή όπου θα συναντηθεί με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Στις 15.00, η Τρόικα θα συνεχίσει τη συζήτηση που άρχισε την περασμένη Τρίτη με την Υπουργική Επιτροπή για θέματα Οικονομίας. Την Υπουργική Επιτροπή απαρτίζουν οι Υπουργοί Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Οπως είχε δηλώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετά τη συνάντηση της Υπουργικής Επιτροπής με την Τρόικα την περασμένη Τρίτη, έγινε ένας “αρκετά βαθύς διάλογος» και δεν τοποθετήθηκε “η Τρόικα αναφορικά με τα ζητήματα και τα μέτρα που θα εισηγηθεί για την Κύπρο”.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι η Τρόικα «κατέθεσε τις δικές της εκτιμήσεις αναφορικά με την κυπριακή οικονομία, στη βάση και των στοιχείων που συγκέντρωσε κατά την πρώτη επίσκεψή της στην Κύπρο» και η Κυβέρνηση κατέθεσε τις απόψεις της σε διάφορα ζητήματα που αφορούν την κυπριακή οικονομία και προέβηκε σε “έναν πρώτο σχολιασμό των εκτιμήσεων της Τρόικας, στη βάση των θέσεων της Κυβέρνησης”.

Στόχος είναι, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή, όπως εντός Σεπτεμβρίου ετοιμασθεί το Μνημόνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα