Τον Πρόεδρο της Βουλής επισκέφθηκε στην Πάφο ο Δήμαρχος Λέσβου

13:42 24/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρο του Κ.Σ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου πραγματοποίησε το πρωί στην Πάφο,ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτριος Βουνάτσος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Ομήρου καλωσορίζοντας τον στην Κύπρο, αναφέρθηκε στην προσφορά

του κ. Βουνάτσου στους αγώνες του Ελληνισμού αλλά ιδιαίτερα, όπως είπε , στον κυπριακό Ελληνισμό. Ο κ Βουνάτσος, είπε ο κ Ομήρου, « είναι δίπλα από την Κύπρο εδώ και δεκαετίες και ως μέλος της Βουλής των Ελλήνων, και σαν Νομάρχης και τώρα ως Δήμαρχος».

«Τον καλωσορίζω με πολύ αγάπη», συνέχισε, ο κ Ομήρου, ανανεώνοντας την δέσμευση του για συνέχιση των αγώνων για τα δίκαια του Ελληνισμού, του αγώνα για τον τερματισμό της στρατιωτικής τουρκικής κατοχής και την αποκατάσταση των καταπατούμενων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών του λαού μας.

Κατά την συνάντηση ανταλάγησαν απόψεις και σκέψεις για θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και για τα πολιτικοοικονομικά ζητήματα.

Ο Δήμαρχος Λέσβου αναφέρθηκε «στον θάνατο που επήλθε στην τοπική αυτοδιοίκηση», στην Λέσβο – όπως ανέφερε – με την συγχώνευση των Δήμων. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010 είπε, ήμασταν 13 Δήμοι και γίναμε ένας.

Ο κ. Βουνάτσος δώρισε στον κ. Ομήρου μια μεταξοτυπία από το Δημοτικό Μουσείο, μιας εικονιζόμενης εκκλησίας και ενός ιστορικού βράχου με 114 σκαλοπάτια του νησιού του, του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου.

Του απηύθυνε πρόσκληση τέλος, να παραστεί στις 8 Νοεμβρίου ημέρα της απελευθέρωσης της Λέσβου από τον τουρκικό ζυγό , στις πανηγυρικές εκδηλώσεις του νησιού.

Σημείωσε ακόμη, πως στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κύπρο, θα επισκεφθεί και τον Επίτιμο Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη στην εξοχική του κατοικία για να συζητήσουν, όπως είπε, τα δίκαια προβλήματα του Ελληνισμού που πολλαπλασιάστηκαν με την προσθήκη της ΑΟΖ, το Σκοπιανό άλλα και άλλα θέματα.

Αξίζει να αναφερθεί πως με τον Δήμο Λέσβου έχουν αδερφοποιηθεί οι Δήμοι Πάφου, Πέγειας κι ο κατεχόμενος Δήμος Λευκόνοικου .

Keywords
Τυχαία Θέματα