Ο Ιρανός Πρόεδρος αναφέρεται στη χρήση χημικών στη Συρία

12:30 24/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί αναφέρθηκε το Σάββατο για πρώτη φορά στη χρήση “χημικών παραγόντων” στη Συρία λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για χρήση χημικών που προκάλεσαν το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων κοντά στη Δαμασκο. Ο Ιρανός Πρόεδρος χαρακτήρισε πολύ οδυνηρό το θάνατο αθώων.

“Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Συρία και οι θάνατοι αθώων που προκλήθηκαν από χημικούς παράγοντες είναι πολύ οδυνηροί”, δήλωσε ο Ροχανί σύμφωνα με τον ιστότοπο της κυβέρνησης.

“Πολλοί αθώοι στη Συρία

τραυματίσθηκαν και μαρτύρησαν από χημικούς παράγοντες και αυτό είναι πολύ οδυνηρό. Καταδικάζουμε πλήρως και κατηγορηματικά τη χρήση χημικών όπλων”, είπε ο Ιρανός Πρόεδρος όπως μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

“Η Ισλαμική Δημοκρατία καλεί τη διεθνή κοινότητα να χρησιμοποιήσει όλη την ισχύ της για να αποτρέψει τη χρήση τέτοιων όπλων παντού στον κόσμο και ιδιαίτερα στη Συρία”, πρόσθεσε ο Ιρανός Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος Ροχανί δεν κατονόμασε πάντως ποιός χρησιμοποίησε τα χημικά . Η Τεχεράνη είχε προηγουμένως κατηγορήσει τους Σύρους αντάρτες ότι βρίσκονται πίσω από επιθέσεις με χημικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα