Το “ΥΠΕΞ” χαιρετίζει το καθεστώς παρατηρητή του ψευδοκράτους στον ECO

08:34 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συμβολή στην ενδυνάμωση της φωνής του ψευδοκράτους, στην κατοχύρωση της αμοιβαίας συνεργασίας και τη διεύρυνση των σχέσεων με τις άλλες χώρες – μέλη, χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή του το «υπουργείο» εξωτερικών την αποδοχή ως παρατηρητή του ψευδοκράτους στην 12η σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας (ECO).

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανακοίνωσή του το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών γράφει ότι το ψευδοκράτος συμμετέχει σε τεχνικό επίπεδο από το 1993 στις συνεδριάσεις του Οργανισμού και ως αποτέλεσμα των έντονων και πολλαπλών επαφών του, χθες στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν έγινε

αποδεκτό το καθεστώς παρατηρητή.

Αναφέρεται ότι ο Οργανισμός συμβάλλει στην περιφερειακή συνεργασία σε θέματα εμπορίου, οικονομίας και πολιτισμού έχοντας μέλη την Τουρκία, το Πακιστάν, το Ιράν, το Αφγανιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζαχστάν, την Κιργισία, το Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Ο Οργανισμός, προστίθεται, ξεκίνησε το 1964 από την Τουρκία, το Ιράν και το Πακιστάν και ιδρύθηκε με τη συμφωνία της Σμύρνης το 1985. Οι περισσότερες χώρες, όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση, ενσωματώθηκαν στον Οργανισμό μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης το 1992. Ο ECΟ, αναφέρεται, μετρά σήμερα 350 εκ ανθρώπους και έκταση 7 εκ τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο του 1992 το ψευδοκράτος έχει αποδεκτό με την ονομασία «τ/κ κοινότητα της Κύπρου» στη σύνοδο περιφερειακού προγραμματισμού και σε τεχνικές και πολιτιστικές επιτροπές. Μετά το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν, στις 12 Σεπτεμβρίου του 2004 στο Τατζικιστάν, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας έκανε αποδεκτό το ψευδοκράτος με την ονομασία τ/κ «κράτος».

Keywords
Τυχαία Θέματα