Το Υπ. Δικαιοσύνης προχωρεί άμεσα με αποδέσμευση νέων θέσεων στα δικαστήρια

17:08 26/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως προχωρεί άμεσα με την αποδέσμευση έξι θέσεων νέων δικαστών, δύο θέσεων προαγωγής στο βαθμό του Ανώτερου Δικαστή, καθώς επίσης και δύο θέσεων του Προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό Ιωνά Νικολάου, έχει ήδη κατατεθεί η πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς επίσης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για την

αποδέσμευση των συγκεκριμένων θέσεων, στα πλαίσια της ενίσχυσης της δικαστικής εξουσίας.

Όπως είπε ο κ. Νικολάου, «με την πλήρωση των δέκα αυτών θέσεων, είτε ως πρώτου διορισμού, είτε ως προαγωγής, θα παρασχεθεί ουσιαστική δυνατότητα στο δικαστήριο να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες, αλλά και να βελτιώσει το χρόνο απονομής της δικαιοσύνης».

Είπε ακόμα πως το Υπουργείο του βρίσκεται σε διαβούλευση με τα κόμματα και τον Πρόεδρο της Βουλής, προσθέτοντας πως έχει ήδη μιλήσει με τον Πρόεδρο της Βουλής και υπάρχει υποστήριξη, κυρίως από τα κόμματα, για την άμεση προώθηση και αποδέσμευση των συγκεκριμένων θέσεων.

Επίσης, πρόσθεσε πως έχει μιλήσει με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και αναμένει ότι στις προσεχείς συνεδρίες του Υπουργικού Συμβούλιου το νομοσχέδιο θα κατατεθεί για έγκριση και στη συνέχεια θα προωθηθεί στη Βουλή.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα κατατεθεί και η πρόταση για την εφαρμογή συστήματος ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, το οποίο θα ανατεθεί σε συνεργάτη, που θα παράσχει αυτές τις υπηρεσίες προς την Κυπριακή Δημοκρατία έναντι κάποιας αμοιβής.

Ουσιαστικά, ανέφερε, «αυτή η αμοιβή θα δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να καταλήξει σε χρονικό διάστημα εφτά ετών να αγοράσει το συγκεκριμένο σύστημα και να το διαχειρίζεται το ίδιο».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε καταληκτικά πως οι συγκεκριμένες προτάσεις θα βοηθήσουν και θα συμβάλουν ουσιαστικά στη βελτίωση και του χρόνου, αλλά και του τρόπου απονομής της δικαιοσύνης, καθώς και της λειτουργίας των κυπριακών δικαστηρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα