Το ρόλο του Εθελοντισμού εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

20:19 5/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα ότι «οι δύσκολες μέρες που διανύουμε απαιτούν την εμπλοκή στον εθελοντισμό ακόμη περισσότερων πολιτών, αλλά και την εφαρμογή νέων πολιτικών, ώστε το εθελοντικό κίνημα να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό».

Σε χαιρετισμό του στη δεξίωση του Παγκυπρίου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού προς τιμή των Εθελοντών στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Νίκος Αναστασιάδης

είπε ότι «για αυτό το λόγο, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, διόρισα Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, με αποστολή την προώθηση και την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής για την στήριξη και τον εκσυγχρονισμό του Εθελοντικού Κινήματος».

Σημείωσε ότι «το κράτος για πρώτη φορά στην ιστορία του, δηλώνει ‘παρών’ στη στήριξη του Εθελοντικού Κινήματος με σκοπό, μαζί, να μεγιστοποιήσουμε τις προσπάθειες μας και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο ΠΣΣΕ λέγοντας ότι «γιορτάζει 40 χρόνια σημαντικής προσφοράς, 40 χρόνια ζωής, με συνεχές, αξιόλογο και σημαντικό έργο και συμβάλλει στον καλύτερο συντονισμό του Εθελοντικού Κινήματος, συμβουλεύει το κράτος για θέματα εθελοντισμού και έρχεται αρωγός στο κυβερνητικό έργο για την καλύτερη αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων χωρίς, ωστόσο, να υποκαθιστά το ρόλο και την ευθύνη της κρατικής παρέμβασης».

«Το προσωπικό μου ενδιαφέρον είναι δεδομένο», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και διαβεβαίωσε ότι «η χθεσινή Διαβούλευση με το Εθελοντικό Κίνημα, ήταν για μένα μια συγκινητική εμπειρία, ενώ όλες σας οι απόψεις και εισηγήσεις θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στη χάραξη των πολιτικών μας».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφερόμενος στους παρευρισκόμενους εθελοντές τόνισε ότι «οι αξίες μιας κοινωνίας καθορίζονται από το επίπεδο του εθελοντισμού που υπάρχει σε αυτήν».

Για την 5η Δεκεμβρίου που έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «πρόκειται για μια μέρα ιδιαίτερα σημαντική για την Κύπρο, εάν ληφθεί υπόψη το σημαντικό έργο που το εθελοντικό κίνημα επιτελεί στις κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος μας».

Συνέχισε λέγοντας ότι «κάτω από τις σημερινές συνθήκες, η στήριξη των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα, συνιστά πολύτιμη συνεισφορά γιατί καλύπτει επείγουσες ανάγκες, που δυστυχώς, το κράτος αδυνατεί να καλύψει».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είμαστε στα μέσα της Εβδομάδας Εθελοντισμού, η οποία θεσμοθετήθηκε από το ΠΣΣΕ από το 1994, και έχει ως κύριο στόχο την κινητοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων, διάφορων κρατικών και ιδιωτικών φορέων, αλλά και του κοινού γενικότερα, προκειμένου να αναληφθούν και να αναπτυχθούν εθελοντικές πρωτοβουλίες».

Πρόσθεσε ότι «η Εβδομάδα Εθελοντισμού, συμβάλλει επίσης και στην αναγνώριση του έργου των χιλιάδων εθελοντών που προσφέρουν τις ανεκτίμητες υπηρεσίες τους στην κοινωνία μας».

Σήμερα, είπε, λειτουργούν εκατοντάδες εθελοντικά προγράμματα με την δραστηριοποίηση χιλιάδων εθελοντών, καλύπτοντας βασικές ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Δήλωσε, καταλήγοντας, ότι «είμαστε περήφανοι για το εθελοντικό κίνημα και τους εθελοντές μας που με ανιδιοτέλεια και πάθος, θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο, και ακόμα στερώντας χρόνο από τις οικογένειες τους, προσφέρουν καθημερινά σημαντικές υπηρεσίες στους πολίτες που έχουν ανάγκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα