Το Κυπριακό σε διμερείς επαφές του Τούρκου ΥΠΕΞ στο Λονδίνο

12:14 8/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Διμερείς επαφές στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη σύνοδο των «Φίλων της Υεμένης» είχε στο Λονδίνο ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, όπου με το Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέφρο Φέλτμαν συζήτησε και το Κυπριακό.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Νταβούτογλου θέλησε να αξιολογηθεί το παράθυρο ευκαιρίας που ανοίχθηκε για τις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού και υπογράμμισε τη σημασία ενός ενεργούς και εποικοδομητικού ρόλου των ΗΕ στην όλη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που

επικαλούνται τα τ/κ ΜΜΕ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε διμερείς συναντήσεις με τον ομόλογό του της Υεμένης, το Γερμανό ΥΠΕΞ, Γκίντο Βεστερβέλε, τον ΥΠΕΞ του Κατάρ, την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για εξωτερικά θέματα, Κάθριν Άστον και τον ειδικό αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Υεμένη, Τζιαμάλ Μπενομάρ.

Όπως μεταδίδεται, στη συνάντηση με τον κ. Βεστερβέλε ο Τούρκος Υπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει να επαναρχίσει η διαδικασία λύσης στο Κυπριακό, συζήτησαν το θέμα της Συρίας, τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας με την Ελλάδα και τον συλλυπήθηκε για το θάνατο του πατέρα του.

Με τον ομόλογό του από το Κατάρ, προστίθεται, ο κ. Νταβούτογλου συζήτησε την επικείμενη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί στο αραβικό εμιράτο. Τη συνάντηση με την κ. Άστον απασχόλησαν οι ευρω-τουρκικές σχέσεις.

Η σύνοδος των «Φίλων της Υεμένης» αρχίζει στο Λονδίνο σήμερα με στόχο τη συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, που φέτος θα έχει εκλογές. Η Τουρκία πρότεινε την πραγματοποίηση, μετά τις εκλογές, μια διεθνούς διάσκεψης για επενδύσεις στην Υεμένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα