Το Κακουργιοδικείο κήρυξε μάρτυρα υπεράσπισης ως εχθρικό

18:15 21/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, ενώπιον του οποίου διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του φόνου του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή, κήρυξε σήμερα ως εχθρικό μάρτυρα τον Δώρο Σωφρονίου, ο οποίος διατηρεί γυμναστήριο στην Έγκωμη και έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία τις αμέσως επόμενες μέρες της διάπραξης τους εγκλήματος.

Μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 4ου κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος, Ροβέρτου Βραχίμη, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου είπε πως προκύπτει αντίφαση μεταξύ του περιεχομένου

της γραπτής κατάθεσης του μάρτυρα, για το τι είδε το βράδυ του φόνου στην οδό Κίμωνος και της προφορικής του κατάθεσης, κηρύσσοντας τον μάρτυρα εχθρικό.

Όπως ανέφερε ο Δώρος Σωφρονίου στην γραπτή του κατάθεση τη νύχτα του φόνου και ενώ έφευγε από το γυμναστήριο που διατηρεί σε περιοχή κοντά στο σπίτι του Άντη Χατζηκωστή, στην Έγκωμη, είδε μια μοτοσικλέτα με δύο επιβαίνοντες, που φορούσαν σκούρα ρούχα και μαύρα κράνη, να έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση με μεγάλη ταχύτητα.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι εκείνη τη στιγμή δεν του έκανε καμιά αίσθηση το συμβάν, ωστόσο, πρόσθεσε πως την επόμενη ημέρα, που συζήτησε για το φόνο με μία πελάτισσα του, οικογενειακή φίλη του θύματος και ανακάλυψε πως το σπίτι του θύματος ήταν πολύ κοντά στο γυμναστήριο του, συνέδεσε το συμβάν με τη μοτοσικλέτα.

Είπε πως η πελάτισσα του τον παρότρυνε να αναφέρει ό,τι είδε στην Αστυνομία, υποστηρίζοντας στο δικαστήριο ότι παρά το γεγονός ότι έδωσε γραπτή κατάθεση, εντούτοις δεν ήταν σίγουρος αν όντως είδε τη μοτοσικλέτα στο δρόμο που ανέφερε στην κατάθεσή του, με αποτέλεσμα η υπεράσπιση να ζητήσει από το δικαστήριο να κηρυχθεί ως εχθρικός, για να δεχθεί αντεξέταση.

Κατά την αντεξέτασή του από τον δικηγόρο του Γρηγόρη Ξενοφώντος, ο μάρτυρας επέμεινε ότι δεν είναι βέβαιος αν όντως είδε τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα στο συγκεκριμένο δρόμο η κάπου αλλού.

“Η θέση μου είναι ότι δεν θυμάμαι που είδα τη μοτόρα και πότε. Την ημέρα που έδωσα την κατάθεση στην Αστυνομία δεν είπα ότι δεν ήμουν σίγουρος. Μετά από τρεις μέρες που με πήρε η Αστυνομία και μου είπε ότι η κατάθεση μου δεν συμφωνούσε με τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τότε μου μπήκε η ιδέα ότι μπορεί να μπερδεύτηκα και να έκανα λάθος”, ανέφερε ο Σωφρονίου.

Ανέφερε πως εκείνη την ημέρα απολογήθηκε στον αστυνομικό, λέγοντας του ότι με την κατάθεση του μόνο σύγχυση θα μπορούσε να προκαλέσει, αφού δεν θυμόταν ποια από όλες τις ημέρες είδε τη σκηνή με τη μοτοσικλέτα στην Κίμωνος.

Ο κ. Βραχίμης υπέβαλε στο μάρτυρα πως θυμάται πολύ καλά και ότι το βράδυ του φόνου είδε τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα, όπως την περιγράφει, στην οδό Κίμωνος.
Του υπέβαλε ακόμα πως σήμερα άλλαξε την κατάθεση του, για τους δικούς του συγκεκριμένους λόγους.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου Αντρέα Γρηγορίου, Μιχάλης Πικής υπέβαλε στο μάρτυρα πως τα ορθά γεγονότα είναι αυτά που είπε στην πρώτη του κατάθεση και όλα τα άλλα που είπε σήμερα στο δικαστήριο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο δικηγόρος του 3ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη, Μάριος Γεωργίου είπε στον μάρτυρα πως εάν η γραπτή κατάθεση που έδωσε τότε στην Αστυνομία είναι σωστή, τότε οι τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι αθώοι.

Επίσης, του είπε πως κανένας αστυνομικός δεν δικαιούται να πει σε κάποιο μάρτυρα ότι η κατάθεση του δημιουργεί πρόβλημα και ότι ο συνηθισμένος Κύπριος φοβήθηκε και τότε του μπήκε η ιδέα της αμφιβολίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 3ης κατηγορούμενης, Έλενας Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού ζήτησε από το μάρτυρα να προσκομίσει στην αυριανή διαδικασία το όνομα της πελάτισσας του, που τον παρότρυνε να δώσει την κατάθεση.

Νωρίτερα, κατέθεσε ο μάρτυρας υπεράσπισης, ο υπαστυνόμος Νίκος Χρυσοστόμου, ο οποίος αναφέρθηκε ενδελεχώς στη διερεύνηση αδικημάτων σε σχέση με τον ηλεκτρονικό τζόγο κατά την περίοδο 2009-2012.

Ο μάρτυρας απάντησε ότι την περίοδο εκείνη διαπιστώθηκε έξαρση του ηλεκτρονικού τζόγου και υπήρξαν, σύμφωνα με την έκφρασή του, ακόμη και απόπειρες φόνου.

Σε ερώτηση της εκπροσώπου της κατηγορούσας Αρχής, Έλενας Κλεόπα, αν η Αστυνομία είχε οποιαδήποτε στοιχεία ότι εταιρεία που ανήκε στον Άντη Χατζηκωστή, είτε νόμιμα είτε παράνομα, δραστηριοποιήθηκε στην παροχή υπηρεσιών, που είχαν σχέση με τον ηλεκτρονικό τζόγο, ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, στις 09:00, με την αντεξέταση του μάρτυρα υπεράσπισης Δώρου Σωφρονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα