Το γονίδιο της ευτυχίας των γυναικών

20:32 31/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ερευνητές εντόπισαν γονίδιο που φαίνεται πως καθιστά πιο ευτυχισμένες ορισμένες γυναίκες. Το γονίδιο χαρακτηρίζεται ως το πρώτο γονίδιο ευτυχίας των γυναικών.

Η έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Progress in Neuro-Psychopharmacology & Biological Psychiatry’, πραγματοποιήθηκε από ερευνητές των University of South Florida, Columbia University, και  New York State Psychiatry Institute.

Οι

επιστήμονες εξήγησαν ότι η χαμηλή έκφραση του γονιδίου MAOA συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας σε ενήλικες γυναίκες. Πρόσθεσαν ότι δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τέτοια σχέση στους άντρες.

Ο επικεφαλής της έρευνας Henian Chen, δήλωσε ότι πρόκειται για το πρώτο γονίδιο ευτυχίας των γυναικών. Δήλωσε έκπληκτος από το αποτέλεσμα καθώς η χαμηλή έκφραση του MAOA έχει συνδεθεί με ορισμένα αρνητικά αποτελέσματα όπως ο αλκοολισμός, η επιθετικότητα και η αντικοινωνική συμπεριφορά. Τουλάχιστον για τις γυναίκες, η έρευνα δείχνει προς μία λαμπρότερη πλευρά του συγκεκριμένου γονιδίου.

Αν και στις γυναίκες παρατηρούνται περισσότερα περιστατικά άγχους και διαταραχών συναισθήματος γενικά τείνουν να αναφέρουν μεγαλύτερη ευτυχία σε σύγκριση με τους άντρες….

Διαβάστε περισσοτερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα