Παναγιωτόπουλος: Η Ελληνική Δημοκρατία θα εξακολουθεί να είναι στο πλευρό του κυπριακού Ελληνισμού

20:12 31/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο, του οποίου προΐσταται, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μπορεί να θεωρείται ότι αποτελεί προέκταση του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και, παρά τις “καταιγίδες” που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, η Ελληνική Δημοκρατία θα εξακολουθεί να είναι εδώ, διότι ο κυπριακός Ελληνισμός είναι εκλεκτό και βασανισμένο κομμάτι του Ελληνισμού.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση μίας περίπου ώρας που είχε σήμερα

το απόγευμα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη, στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ, στη Λευκωσία, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στις στρατηγικές επιλογές της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ζητήματα της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, δηλώνοντας ότι “η Κύπρος, στα θέματα αυτά, έχει κάνει σημαντικές στρατηγικές επιλογές, με τις οποίες άνοιξε δρόμους”.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί τις συγκεκριμένες επιλογές της Κύπρου από πάρα πολύ κοντά και ότι, άλλωστε, στις 26 Σεπτεμβρίου 2012 θα είναι “πάλιν εδώ (στην Κύπρο) για την Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας, στο πλαίσιο της κυπριακής Προεδρίας”.

“Μάλλον θα είμαι εδώ”, είπε, “και στις αρχές Οκτωβρίου, την 1η Οκτωβρίου, για τη μεγάλη εορτή της Κύπρου”.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του και ευγνωμοσύνη προς το ελληνικό κράτος για τη διαχρονική στήριξη και υπεράσπιση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και ειδικότερα του κυπριακού Ελληνισμού, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε “ιδιαιτέρως ασφαλής”, διότι ο κ. Παναγιωτόπουλος, με συγκεκριμένα μέτρα, “επιδιώκει να δώσει το αίσθημα ασφάλειας, που ενδεχομένως να λείπει από τον κυπριακό Ελληνισμό”.

“Με ιδιαίτερη χαρά”, είπε ο κ. Αναστασιάδης, “πραγματοποιείται μια συνάντηση με έναν φίλο αλλά και γνωστό προασπιστή των συμφερόντων του κυπριακού Ελληνισμού, τον φίλο Υπουργό Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο”.

“Έχουμε συζητήσει”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, “θέματα που αφορούν τα ευρύτερα εθνικά συμφέροντα, διεξήλθαμε και των αμυντικών δυνατοτήτων, ιδιαιτέρως της συνέχισης της συνεργασίας και χαίρομαι να πω και νοιώθω ιδιαιτέρως ασφαλής, διότι δεν περιορίζεται στις φραστικές στηρίξεις, από πλευράς του ο Υπουργός, αλλά και με συγκεκριμένα μέτρα επιδιώκει να δώσει το αίσθημα ασφάλειας, που ενδεχομένως να λείπει από τον κυπριακό Ελληνισμό”.

“Ανεξαρτήτως των προβλημάτων που η Ελλάδα αντιμετωπίζει”, είπε ο κ. Αναστασιάδης, “ένα είναι το μήνυμα: ότι παραμένει στο πλευρό μας και αυτό έχει υψίστη σημασία, όπως πάρα πολύ ορθά επεσήμανε”.

“Το Υπουργείο Άμυνας”, συνέχισε ο κ. Αναστασιάδης, “δεν είναι παρά Υπουργείο Ειρήνης και έτσι θέλουμε να το βλέπουμε, διότι η αποτρεπτική δύναμη, όταν υπάρχει, είναι εκείνη που εξασφαλίζει και την ειρήνη”.

“Θέλω δημοσίως και όχι μόνον από πλευράς παράταξης, αλλά και από πλευράς κυπριακού Ελληνισμού”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, “να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες αλλά και την ευγνωμοσύνη μας προς το ελληνικό κράτος για τη διαχρονική στήριξη και υπεράσπιση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και

Keywords
Τυχαία Θέματα