Το ΕΚ θα ζητήσει από τις τράπεζες να δανείζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

12:42 5/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι τράπεζες που έλαβαν κρατική ενίσχυση ή στήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην κρίση, θα πρέπει να υποχρεούνται να διαθέτουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέρος των χρημάτων που προορίζουν για την παροχή δανείων, θα υποστηρίξουν σε ψήφισμά τους που αναμένεται να υιοθετήσουν σήμερα οι Ευρωβουλευτές.

Οι τράπεζες

θα πρέπει να υποχρεούνται να προσαρμόζουν τα δάνεια που χορηγούν στις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αναφέρει το σχέδιο ψηφίσματος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του ΕΚ.

Το κείμενο ζητά επίσης να εφαρμοστούν σαφείς κανόνες για τη συνεργασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τους πιστωτές τους, καθώς και νέα μέτρα που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να εισπράττουν ταχύτερα τα ποσά που τους οφείλονται.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι μικρές επιχειρήσεις, όπως οικογενειακές επιχειρήσεις, εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και νεοσύστατες επιχειρήσεις, υποφέρουν περισσότερο λόγω της δυσκολίας τους να εξασφαλίσουν τη λήψη τραπεζικών δανείων, ενώ πλήττονται σε μεγαλύτερο βαθμό από τις καθυστερήσεις πληρωμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα