Το ΕΥΡΩΚΟ ζητεί σύσκεψη Κυβέρνησης – κομμάτων ενόψει μνημονίου

15:12 11/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν απομένει άλλος χρόνος και πρέπει Κυβέρνηση και κόμματα να συσκεφθούν μαζί ώστε να υπάρξει συνεννόηση για τα προβλήματα που θα προκύψουν στην κυπριακή οικονομία με την υπογραφή του μνημονίου δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης.

Μετά από επίσκεψή του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ο κ. Συλλούρης είπε ότι «ενόψει του ότι φθάνει στην Κύπρο η πολιτική ηγεσία της Τρόικας θεωρούμε ότι δεν μένει

άλλος χρόνος πλέον, εάν πράγματι μεταξύ μας συναινετικά και υπεύθυνα, θέλουμε να συνεννοηθούμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που θα έχουμε με το μνημόνιο».

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι «αν δεν δοθεί σωστό πολιτικό πλαίσιο δεν θα μπορούμε να συζητούμε μετά αλλαγές με τους τεχνοκράτες».

«Αυτό το μήνυμα θέλω να το στείλω ξεκάθαρα προς την Κυβέρνηση και ταυτόχρονα να εκφράσουμε την αγωνία μας αλλά και την διάθεσή μας να βοηθήσουμε», είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος.

Ερωτηθείς ποια διαδικασία συνεννόησης πρέπει να ακολουθηθεί μεταξύ Κυβέρνησης και κομμάτων,  ο κ. Συλλούρης δήλωσε ότι «και εμείς, αλλά όχι μόνο, έχουμε πάρα πολλές φορές πει, ότι χρειάζεται να γίνει μια σύσκεψη όλων των κομμάτων, αφού μέχρι στιγμής τουλάχιστον υπάρχει η καλή διάθεση από τα κόμματα, και εις την σύσκεψη ή τις συνεννοήσεις που θα κάνουμε, θα αποδειχθεί ότι κάποιοι δεν το εννοούν και απλά το λεν επικοινωνιακά», ότι πρέπει να υπάρξει συναίνεση στο θέμα της οικονομίας.

«Ας κάνει όμως την κίνηση η Κυβέρνηση για να μετρηθούμε όλοι», είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα