Καταρρέει ο Φορέας Ισότιμης Κατανομής Βαρών

15:02 11/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση βρίσκεται σύμφωνα με τον Βουλευτή και Αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ Λευτέρη Χριστοφόρου ο Φορέας Ισότιμης Κατανομής Βαρών.

Σε δηλώσεις του σήμερα στη Βουλή ο Λευτέρης Χριστοφόρου ανέφερε ότι «οι κυβερνώντες με την ελλειμματική εισοδηματική πολιτική τους κατάφεραν να φέρουν τον Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, το μοναδικό αποκούμπι των προσφύγων που τους παρείχε απλώς και μόνο δάνεια, στο χειρότερο του σημείο».

Όπως εξήγησε, τα μισά προγράμματα δανειοδότησης των προσφύγων

αναστάληκαν και τα υπόλοιπα που έμειναν δεν μπορούν να στηρίξουν επαρκώς τους πρόσφυγες και χρειάζεται 5-6 χρόνια αναμονής για να λάβει κάποιος πρόσφυγας στεγαστικό δάνειο.

Ο κ. Χριστοφόρου επέκρινε την Κυβέρνηση ότι ακόμα και σε αυτό το ζήτημα που αφορά απλά την παροχή δανείων στον προσφυγικό κόσμο, «κατόρθωσε να περικόψει σε αυτή την ευπαθή ομάδα την οποιαδήποτε διευκόλυνση και ουσιαστικά να αφήσει σε εκκρεμότητα τις χιλιάδες των προσφύγων».

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ κάλεσε την Κυβέρνηση έστω και την υστάτη, όπως είπε, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε, «ένα μέτρο και ένα στήριγμα τους προσφυγικού κόσμου που υιοθετήθηκε και στηρίχτηκε απ’ όλες τις κυβερνήσεις, να μην εξαφανιστεί και να μην διαλυθεί».

«Δυστυχώς ο Φορέας βρίσκεται ένα βήμα πριν το λουκέτο με τις ευλογίες του Υπουργείου Οικονομικών και των κυβερνώντων» συμπλήρωσε.

Ανέφερε τέλος ότι θα καλέσει την Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής να θέσει εκτάκτως το θέμα προς συζήτηση, γιατί, όπως είπε, «και απασχολεί και τον προσφυγικό κόσμο αλλά πολύ περισσότερο ήταν και το μοναδικό αποκούμπι των προσφύγων».

Keywords
Τυχαία Θέματα