Το ΑΚΕΛ ζητά να μελετηθεί αναστολή διώξεων για οφειλές προς τη Δημοκρατία

12:03 8/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση να μελετήσουν με τον Γενικό Εισαγγελέα την πιθανότητα αναστολής ποινικών διώξεων για οφειλές προς τη Δημοκρατία για συγκεκριμένη χρονική περίοδο και μέχρις ότου ξεκινήσει να βελτιώνεται η οικονομική δραστηριότητα, είπε ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις Σταύρος Ευαγόρου.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Ευαγόρου ανέφερε

ότι «ως ΑΚΕΛ καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση να μελετήσουν με τον Γενικό Εισαγγελέα την πιθανότητα αναστολής ποινικών διώξεων για οφειλές προς τη Δημοκρατία για συγκεκριμένη χρονική περίοδο και μέχρις ότου ξεκινήσει να βελτιώνεται η οικονομική δραστηριότητα».

Το ΑΚΕΛ καλεί, επίσης, είπε ο κ. Ευαγόρου, τις εμπορικές τράπεζες στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δανείων για τον επιχειρηματικό κόσμο, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, πέρα από τη μείωση των επιτοκίων και άλλων χρεώσεων, να εφαρμόσουν και την μέθοδο της επιμήκυνσης της αποπληρωμής. «Τέτοιες ενέργειες είναι σίγουρο ότι στο τέλος της ημέρας αποβαίνουν προς όφελος και των συμβαλλομένων αλλά και της οικονομίας. Την ίδια στιγμή όμως πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι οι ρυθμίσεις που γίνονται θα στοχεύουν στο πιο ουσιαστικό, που κατ’ εμάς είναι ο κόσμος να μην χάνει την κυριότητα της περιουσίας του», πρόσθεσε.

Πρόσθετα, συνέχισε, η όξυνση της οικονομικής κρίσης «στην πατρίδα μας, διαπιστώνουμε καθημερινά ότι έχει οδηγήσει σε ανυπέρβλητα οικονομικά και συνάμα κοινωνικά προβλήματα».

«Οικονομική κατάρρευση και πτωχεύσεις, φυλακίσεις και διασυρμούς, οικογενειακά δράματα, πανικός ακόμα και αυτοκτονίες. Εκατοντάδες συνάνθρωποι μας ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας οδηγούνται καθημερινά στα δικαστήρια και πολλές φορές στη φυλακή. Οι πλείστοι λόγω εκκρεμουσών οφειλών προς το κράτος (ΦΠΑ, Φόρος Εισοδήματος, ΤΚΑ, ‘Έφορος Εταιρειών, Δήμοι). Ως ΑΚΕΛ καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την κυβέρνηση να μελετήσουν με τον Γενικό Εισαγγελέα την πιθανότητα αναστολής ποινικών διώξεων για οφειλές προς τη Δημοκρατία για συγκεκριμένη χρονική περίοδο και μέχρις ότου ξεκινήσει να βελτιώνεται η οικονομική δραστηριότητα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα