Το ΑΚΕΛ καλεί την ΕΔΕΚ σε συστράτευση ενόψει Τρόικας

17:01 17/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΕΔΕΚ, δυστυχώς, επανέρχεται στη γνωστή της κριτική απέναντι στην Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ, ακολουθώντας κατά πόδας την προπαγάνδα του νεοφιλελεύθερου ΔΗΣΥ και υιοθετώντας τα μυθεύματα και τη διαστρέβλωση που το κόμμα της δεξιάς επιτάσσει για να εξυπηρετήσει τους πολιτικούς του στόχους και τις μικροπαραταξιακές του σκοπιμότητες, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το ΑΚΕΛ.

«Αναμέναμε

και αναμένουμε μια άλλη, διαφορετική προσέγγιση από την ΕΔΕΚ, η οποία θα βοηθούσε στην εξουδετέρωση της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που ο ΔΗΣΥ και οι νεοφιλελεύθεροι συνοδοιπόροι του καλλιεργούν από χρόνια, με στόχο να πλήξουν τους εργαζόμενους τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα, να υπονομεύσουν το κράτος πρόνοιας και να ξεπουλήσουν τους κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς», εκτιμά το ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι μέχρι σήμερα όμως, «δεν ακούσαμε ούτε λέξη κριτικής από την ΕΔΕΚ αναφορικά με την πολιτική, τις θέσεις και τις στοχεύσεις του ΔΗΣΥ σε βάρος των εργαζομένων.

Ούτε και σε σχέση με την επιθυμία του ΔΗΣΥ να απευθυνόμασταν από πέρσι στο μηχανισμό στήριξης, όταν ξιφουλκούσε κατά του ρωσικού δανείου των 2,5 δις ευρώ».

«Οσον αφορά την επανάληψη των μυθευμάτων, των διαστρεβλώσεων και της βιομηχανίας ψέματος που επιτάσσεται από τους γνωστούς νεοφιλελεύθερους κύκλους και πολιτικές δυνάμεις για τους λόγους που αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στο μηχανισμό, η αλήθεια δεν μπορεί να αποσιωπάται όταν τα γεγονότα βοούν», προσθέτει.

Οι υποβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας, συνεχίζει, ο αποκλεισμός από τις αγορές και τελικά ο μηχανισμός στήριξης είναι αποτέλεσμα της έκθεσης των τραπεζών στην ελληνική οικονομία.

Το ΑΚΕΛ καλεί την ΕΔΕΚ να διαβάσει προσεκτικά τις εκθέσεις των οίκων αξιολόγησης. ή ακόμη καλύτερα, ας συγκρίνουν την περίπτωση μας με το πλησιέστερο σε εμάς παράδειγμα, αυτό της Ιρλανδίας.

«Η Ιρλανδία, το 2007, είχε δημόσιο χρέος μόλις 25% του ΑΕΠ. Είχε δημοσιονομικό πλεόνασμα 1,6% μέσο όρο από το 1999 μέχρι το 2007. Διατηρούσε, δηλαδή, άριστους δημοσιονομικούς δείκτες που δεν θα μπορούσε, ίσως, να ήταν καλύτεροι.

Το 2008 όμως, η Ιρλανδία στηρίζοντας τον τεράστιο επί του ΑΕΠ, τραπεζικό της τομέα, βρέθηκε να είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που κατέφυγε στο μηχανισμό στήριξης. Ούτε τα πλεονάσματα, ούτε το ασυνήθιστα χαμηλό της δημόσιο χρέος την γλίτωσε από το μηχανισμό».

Κατά αναλογία, εξηγά το ΑΚΕΛ, «ούτε η Κύπρος θα σωζόταν με καλύτερα δημοσιονομικά μεγέθη, για τη βελτίωση των οποίων λήφθηκαν και λαμβάνονται μέτρα».

Το ΑΚΕΛ ρωτά τους επικριτές της Κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ κατά πόσο έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Ευρώπη, η ευρωζώνη, ο νεοφιλελευθερισμός και ο καπιταλισμός διέρχονται μια πρωτόγνωρη κρίση.

«Η μήπως τελικά, φταίνε οι “ιδεοληψίες” του ΑΚΕΛ και της Κυβέρνησης και για το γεγονός ότι οι ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Ισπανία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία όχι απλώς δεν έβγαλαν αυτές τις χώρες από την κρίση, αλλά τις βύθισαν περαιτέρω σε οικονομική καταβαράθρωση και σε τεράστιο κοινωνικό κό

Keywords
Τυχαία Θέματα