Ηπατίτιδα C: Οικονομικά αποτελεσματική η θεραπεία με τελαπρεβίρη

17:01 17/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ανάλυση της οικονομικής αποτελεσματικότητας της Τελαπρεβίρης παρουσιάστηκε στην 47η ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Εταιρίας για τη Μελέτη του Ήπατος (EASL) στη Βαρκελώνη.

Η ανάλυση δείχνει ότι ο συνδυασμός τελαπρεβίρης με πεγκυλιωμένη ιντερφερόνη άλφα και ριμπαβιρίνη είναι οικονομικά αποτελεσματικός, τόσο για τους πρωτοθεραπευόμενους όσο και τους επαναθεραπευόμενους ασθενείς με χρόνια HCV λοίμωξη, γονότυπου 1, ανεξάρτητα από τον υποτύπο του IL28B.

Η ανάλυση έδειξε ότι τα βελτιωμένα κλινικά αποτελέσματα από την προσθήκη τελαπρεβίρης στο συνδυασμό πεγκυλιωμένης ιντερφερόνης

άλφα και ριμπαβιρίνης για τη θεραπεία της χρόνιας HCV λοίμωξης γονότυπου 1 έχουν ως αποτέλεσμα οριακό λόγο κόστους – αποτελεσματικότητας (ICER) 13.553 λίρες για τους πρωτοθεραπευόμενους ασθενείς και κατά μέσο όρο 8.688 λίρες για τους επαναθεραπευόμενους ασθενείς. Ο ICER διαφέρει ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των επαναθεραπευόμενων ασθενών, αλλά για όλες τις ομάδες, ανεξάρτητα από τον τύπο του IL28B, η τελαπρεβίρη αποδείχθηκε οικονομικά αποτελεσματική σύμφωνα με το ανώτατο όριο των 20.000-30.000 λιρών ανά QALY….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα