Τις συνταγματικές πτυχές των μνημονίων ανέλυσε σε διάλεξη ο Π. Παυλόπουλος

14:34 6/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τις συνταγματικές πτυχές των Μνημονίων που εφαρμόσθηκαν στην Ελλάδα ανέπτυξε σε διάλεξή του στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ο Προκόπης Παυλόπουλος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου και πρώην Υπουργός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στη στάση της νομολογίας των Δικαστηρίων

απέναντι στις προσβολές που επιφέρουν στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα οι μνημονιακές πρόνοιες.

Τη διάλεξη παρακολούθησαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, μέλη του δικαστικού σώματος, στελέχη της ακαδημαϊκής κοινότητας και πλήθος φοιτητών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και ακολούθησε συζήτηση.

“Σε τελική ανάλυση ας προτάξουμε, ιδίως στους καιρούς μας, το δίδαγμα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού -ο οποίος μόνο με κοινωνικό πρόσωπο μπορεί να υπάρξει- ότι η οικονομική δραστηριότητα είναι αξιακώς κρίσιμη και χρήσιμη όταν υπηρετεί την ελευθερία του Ανθρώπου”, ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

Πρόσθεσε ότι “το αντίστροφο σημαίνει την σταδιακή εδραίωση ενός νέου ολοκληρωτισμού, ο οποίος -και ας μην υποτιμάμε αυτόν τον κίνδυνο ιδίως στα χρόνια μας- μπορεί ν’ αποδειχθεί πολύ πιο επώδυνος για τον Άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο από τους μακρινούς ή και κοντινούς χρονικώς προγόνους του”.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “με την εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί τη βούλησή του για ανοικτούς ακαδημαϊκούς ορίζοντες και συνεργασία με καταξιωμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ιδιαιτέρως με αυτά του ελλαδικού χώρου”.

Keywords
Τυχαία Θέματα