Τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος παρουσίασε ο Υπ. Ενέργειας στην Ολλανδία

22:07 21/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Στις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος αναφέρθηκε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, σε ομιλία του στο πλαίσιο του Big Improvement Day (BID) που διοργανώνεται κάθε τρίτη Τρίτη του Γεννάρη στο Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Λακκοτρύπης ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη επίσκεψή του στην Ολλανδία.

Στην ομιλία του ο Υπουργός περιέγραψε το οικονομικό

περιβάλλον της Κύπρου, σημειώνοντας ότι διατηρεί τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, αναφερόμενος ιδιαίτερα στους τομείς των επαγγελματικών υπηρεσιών, της ναυτιλίας, των υδρογονανθράκων, του τουρισμού και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τόνισε επίσης ότι η Κύπρος συνεχίζει να επωφελείται από το χαμηλό εταιρικό φόρο, τις ευνοϊκές συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας, το υψηλά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό της και τους ισχυρούς θεσμούς της. Αυτά, σημείωσε ο Υπουργός, αναμένεται να στηρίξουν τον τομέα των υπηρεσιών, που θα οδηγήσει σε μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη.

Ανέφερε επίσης ότι η Κύπρος προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στις ΑΠΕ, με 20 έργα να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Μίλησε και για την έρευνα και εκμετάλλευση των υπεράκτιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά τρόπο βιώσιμο, αλλά και για τον τουρισμό, σημειώνοντας ότι το 2014 αναμένονται στην Κύπρο 2.5 εκατ. τουρίστες, καθώς και ότι η Κύπρος κατέχει την πρώτη θέση στον κατάλογο των χωρών με τις καθαρότερες παραλίες στην Ευρώπη.

Ο Υπουργός συναντήθηκε με σημαντικές προσωπικότητες από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Ολλανδίας. Μεταξύ άλλων, είδε τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, Mark Frequin, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ασφάλειας και Δικαιοσύνης, Pieter Cloo και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Leon van Halder.

Το BID καθιερώθηκε το 2008 και σε αυτό συμμετέχουν υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι και επιχειρηματίες οι οποίοι μοιράζονται τα οράματά τους και αναπτύσσουν αμοιβαία κατανόηση σε σχέση με την βιωσιμότητα, την επιχειρηματικότητα, την ηγεσία και την εκπαίδευση.

Χθες, ο Υπουργός έγινε δεκτός από τον Ολλανδό ομόλογό του Henk Kamp, με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και παρέστη με τους συνεργάτες του σε σειρά παρουσιάσεων για τον τομέα της ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα