Την Παρασκευή συνεχίζεται η δίκη Τσοχατζόπουλου

18:07 15/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η δίκη του πρώην Υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορούμενών του, που κατηγορούνται για παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με την εξέταση του μάρτυρα κ. Νίκου Μαϊτού, στελέχους του ΣΔΟΕ.

Ο

κ. Μαϊτός έκανε λόγο για «μη συνηθισμένες πρακτικές» που εφαρμόστηκαν στη μεταβίβαση ακινήτου από την εταιρεία Nobilis στη σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου, και αναφέρθηκε και σε ακίνητα που ανήκουν στην υπεράκτια εταιρεία Torcaso και μεταβιβάστηκαν στη Μονή Βατοπεδίου. Ο κ. Μαϊτός είπε ότι με βάση έρευνα που διεξήγαγε για τις αγοραπωλησίες της οικογένειας Τσοχατζόπουλου και άλλες συναλλαγές, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πίσω από τις εταιρείες κρύβονται πρόσωπα διαφορετικά από εκείνα που εμφανίζονται στα χαρτιά, χωρίς, όμως, να είναι σε θέση να κατονομάσει αυτά τα πρόσωπα.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, από την πλευρά του, χαρακτήρισε τη δίκη του πολιτική αναφέροντας ότι το αντικείμενό της αφορά κυβερνητική απόφαση για αγορά όπλων, που λήφθηκε μετά το επεισόδιο στα Ίμια. Στη δήλωσή του, πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο πρώην Υπουργός είπε ότι στο χώρο της Άμυνας δεν κινείται τίποτε χωρίς να υπάρχει απόφαση του ΚΥΣΕΑ, η οποία λήφθηκε μετά τα Ίμια με το σκεπτικό της ενίσχυσης της στρατιωτικής ισχύος, και ιδιαίτερα του ναυτικού, της χώρας. Ο πρώην Υπουργός έχει προτείνει να κληθούν μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ στο δικαστήριο ως μάρτυρες, πρόταση για την οποία η τακτική εισαγγελέας κ. Αδηλίνη εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να εξεταστεί με προσοχή και να μην ληφθούν γρήγορες αποφάσεις, κάτι που είπε και ως προς την πρόταση του κ. Τσοχατζόπουλου να κληθούν πρώην και εν ενεργεία πολιτικοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα