Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Παπούλια

16:42 18/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ύστερα από δική της πρωτοβουλία, ζητώντας τον άμεσο σχηματισμό σταθερής ελληνικής Κυβέρνησης μετά τις νέες εκλογές, σύμφωνα με Γερμανό Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

”Η Καγκελάριος είχε τηλεφωνική συνομιλία την Παρασκευή το πρωί με τον κ. Παπούλια”, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Georg Streiter,

κατά τη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

”(Η κ. Μέρκελ) επανέλαβε τη θέση της Γερμανίας ότι περιμένουμε τις εκλογές και ότι είναι επιθυμία όλων των Ευρωπαίων εταίρων, αλλά και της Γερμανίας, ο σχηματισμός Κυβέρνησης το συντομότερο δυνατόν μετά τις εκλογές”, σημείωσε.

Ο κ. Streiter αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας Παπούλια – Μέρκελ, λέγοντας ότι η συζήτηση ήταν ”εμπιστευτική” και ότι θα έχουν αναμφίβολα πολλές παρόμοιες συζητήσεις στο μέλλον, όπως είχαν και στο παρελθόν.

Ερωτηθείς εάν η Γερμανία ετοιμάζεται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο Γερμανός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επικαλέστηκε προηγούμενες δηλώσεις από τον Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι ”οι πολίτες μας περιμένουν από εμάς να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα