Έρευνα Υπ. Υγείας για τους εμβολιασμούς των παιδιών στην Κύπρο

16:12 18/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έρευνα για τον υπολογισμό του βαθμού κάλυψης εμβολιασμού του παιδικού πληθυσμού της Κύπρου, διεξάγει το Υπουργείο Υγείας από τις 14 μέχρι τις 25 Μαΐου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, η έρευνα καλύπτει παιδιά ηλικίας 17-24 μηνών που διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές και γίνεται κάθε τρία χρόνια, σύμφωνα με σύσταση και σχετικό πρωτόκολλο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Η συλλογή των στοιχείων της έρευνας, τα

οποία είναι εμπιστευτικά, σημειώνεται, γίνεται από τους Λειτουργούς του Κλάδου Επισκεπτών/Επισκεπτριών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι πραγματοποιούν επισκέψεις στα σπίτια των περιοχών που έχουν επιλεγεί από τη Στατιστική Υπηρεσία με την ενδεικνυόμενη μεθοδολογία ώστε η δειγματοληψία να είναι αντιπροσωπευτική και να καλύπτει τον παιδικό πληθυσμό σε παγκύπρια βάση, τόσο των αστικών όσο και των αγροτικών περιοχών.

Οι Επισκέπτες/τριες Υγείας κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της έρευνας έχουν συνοδευτική επιστολή του Υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρεται.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, σημειώνει το Υπουργείο Υγείας, είναι απαραίτητα για την αξιολόγηση του Προγράμματος Εμβολιασμού στην Κύπρο, που καλύπτει τους εμβολιασμούς που γίνονται τόσο από τις κρατικές Υπηρεσίες όσο και από τους παιδιάτρους του ιδιωτικού τομέα.

Η έρευνα, καταλήγει η ανακοίνωση, αποσκοπεί στην περαιτέρω βελτίωση της δημόσιας υγείας και γι’ αυτό το λόγο η συνεργασία όλων των γονέων/κηδεμόνων που τα παιδιά τους συμπεριλαμβάνονται στο δείγμα της έρευνας θεωρείται απαραίτητη.

Keywords
Τυχαία Θέματα