Θεμέλιος λίθος για το φράγμα του νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα

11:12 31/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τέθηκε χθες ο θεμέλιος λίθος του φράγματος στα Πάναγρα στα κατεχόμενα, όπου θα συγκεντρώνεται το νερό που θα μεταφέρεται από την Τουρκία με υποθαλάσσιους αγωγούς και θα διοχετεύεται στη συνέχεια σε διάφορα σημεία των κατεχομένων.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, παρόντες στην θεμελίωση του έργου ήταν μεταξύ άλλων ο Τ/κ ηγέτης Ντερβις Ερογλου, ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Ιρσεν Κιουτσούκ, ο «πρόεδρος» της ψευδοβουλής Χασάν Μπόζερ, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι, ο τούρκος Υπουργός για τα δάση

και το νερό Βεϋσέλ Ερογλου και πλήθος κόσμου.

Το νερό θα αρχίσει να ρέει στα κατεχόμενα στις 7 Μαρτίου 2014. Οι ομιλητές εξέφρασαν τους τη χαρά τους για την έλευση του νερού, κάνοντας παράλληλα λόγο για όνειρο που εκπληρώνεται και για ευημερία των Τ/κ.

Σε δηλώσεις του ο Μπεσίρ Αταλάι, αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, υποστήριξε ότι οι Ε/κ απατώνται αν νομίζουν ότι οι Τ/κ θα δεχτούν την ήττα και το καθεστώς της μειονότητας λόγω απομόνωσης. Ανέφερε ότι η Τουρκία προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει κάθε μορφής πολιτική και οικονομική υποστήριξη στο ψευδοκράτος.

Ο Βεϋσέλ Ερογλου ανέφερε ότι η Τουρκία επεξεργάζεται τρία νέα σχέδια για τα κατεχόμενα, με την μετατροπή τους σε βάση μελιού, τη δενδροφύτευση 300 μέχρι 400 χιλιάδων δέντρων που αποφέρουν κέρδος και την καλλιέργεια θεραπευτικών βοτάνων.

Απαντώντας σε έναν παρευρισκόμενο που κρατούσε ένα πλακάτ με αίτημα την κατασκευή γέφυρας που θα ενώνει την Τουρκία με τα κατεχόμενα, ο Βεϋσέλ Ερογλου είπε ότι δεν είναι αρμόδιος για δημόσια έργα, συμπλήρωσε όμως ότι η Τουρκία είναι σε θέση να κάνει τα πάντα, αρκεί να το ζητήσει το ψευδοκράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα