Συνεχίζεται η επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας

09:42 31/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δυόμισι χιλιάδες ελέγχους, χίλιες προσαγωγές και 25 συλλήψεις έκαναν, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, οι ελληνικές αστυνομικές αρχές καθώς συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο η επιχείρηση «εκκαθάρισης» των παράνομων μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας.

Οι συλλήψεις αφορούσαν κυρίως το νόμο περί ναρκωτικών και περί λαθρομετανάστευσης,

ενώ επτά συλλήψεις έγιναν και για πορνεία. Οι αστυνομικές αρχές επισημαίνουν ότι θα προβαίνουν καθημερινά σε ανάλογες επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, του παραεμπορίου, των ναρκωτικών και γενικότερα της αυξημένης εγκληματικότητας.

Επισημάνθηκε, όμως, ότι αν δεν δοθεί σύντομα λύση ως προς το πού ακριβώς θα κρατούνται οι συλληφθέντες, και η νέα αυτή επιχείρηση δεν πρόκειται να καταφέρει κάτι άλλο πέρα από το να ανακυκλώσει το πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα διάφορα σημεία της χώρας όπου έχει προαναγγελθεί ή φέρεται να σχεδιάζεται η δημιουργία κλειστών χώρων κράτησης για τους παράνομους μετανάστες. Μετά την Κοζάνη και τη Θεσσαλία, σειρά είχε η τοπική κοινότητα του Κατσιμιδίου Αττικής όπου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αξιοποιηθεί ως κέντρο κράτησης το ανενεργό στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά πληροφορίες, το υπουργείο Άμυνας έχει αποστείλει προς την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας κατάλογο με ανενεργά στρατόπεδα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για το λόγο αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα