Θέματα οικονομίας και εσωτερικής διακυβέρνησης συζήτησε σήμερα το ΕΥΡΩΚΟ με Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ

20:43 6/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σειρά εισηγήσεων, κυρίως για θέματα οικονομίας και εσωτερικής διακυβέρνησης, συζητήθηκαν σήμερα σε συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κόμματος και του υποψηφίου για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας – Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη και αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ, συνάντηση που έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΕΥΡΩΚΟ

στη Λευκωσία και η οποία διήρκεσε μιάμιση περίπου ώρα.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, ανέφερε ότι “οι συναντήσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα θα γίνονται από εξειδικευμένα στα ειδικά αυτά θέματα στελέχη, με την εποπτεία των αξιωματούχων που ανέλαβαν καθήκοντα για τους τομείς αυτούς και πιθανόν να χρειασθεί και μια συνολική συνάντηση περί το τέλος, όταν θα καταλήγουμε και, από εκεί και πέρα, είναι θέμα τελικών αποφάσεων”.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι “η σημερινή συνάντηση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική και ότι υπάρχουν σημαντικές καινοτόμες ιδέες, οι οποίες ανέτως μπορεί να ενσωματωθούν στο μέχρι στιγμής διαμορφωθέν πρόγραμμα, έτσι ώστε, με τη συν-διαβούλευση τόσο με το Ευρωπαϊκό Κόμμα όσο και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες ευρισκόμεθα σε διάλογο, να φθάσουμε σε ένα τελικό κείμενο ή σε μια συνολική πρόταση διακυβέρνησης, που, πραγματικά, να δημιουργεί τις νέες προοπτικές για το κράτος μας”.

“Για ένα κράτος”, συνέχισε ο κ. Αναστασιάδης, “που το θέλουμε να είναι ευρωπαϊκό, σύγχρονο, λειτουργικό και νοικοκυρεμένο”.

“Στη σημερινή συνάντηση, με έμφαση στα θέματα οικονομίας και εσωτερικής διακυβέρνησης”, είπε ο κ. Συλλούρης, “δώσαμε σειρά εισηγήσεων, που θα αποτελέσουν βάση συζήτησης, εν συνδυασμώ με το ολικό πρόγραμμα που μας έδωσε ο κ. Αναστασιάδης από καιρού, για τη διαμόρφωση προγράμματος διακυβέρνησης”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιές από τις προτάσεις – εισηγήσεις τους, τις οποίες υπέβαλε το ΕΥΡΩΚΟ σήμερα, θεωρεί ο ίδιος ως τις πλέον σημαντικές, ο κ. Συλλούρης δήλωσε ότι ίσως, περισσότερο, θα έπρεπε να ερωτηθεί για να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση ο κ. Αναστασιάδης, “ο οποίος τις άκουσε για πρώτη φορά”.

“Δεν υπάρχει καμμία εισήγηση την οποία θα μπορούσα να βάλω σε δεύτερη μοίρα”, είπε ο κ. Συλλούρης, “αλλά”, πρόσθεσε, “έχουμε συνολικό πακέτο εισηγήσεων για την οικονομία, έχουμε ολική πρόταση για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, έχουμε ένα πακέτο εισηγήσεων για το ενεργειακό, για τις τηλεπικοινωνίες και την αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της Κύπρου ως τηλεπικοινωνιακού κόμβου, έχουμε προτάσεις για τα θέματα υγείας και ειδικά για να καταλήξουμε επιτέλους σε ένα Γενικό Σύστημα Υγείας, έχουμε προτάσεις για την άμυνα και την ασφάλεια και για την κυπριακή ναυτιλία και κανένα από αυτά δεν θεωρώ ότι είναι δευτερευούσης σημασίας”.

“Δεν χρειάζεται”, δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, “να επικεντρωθώ ξεχωριστά στην οποιαδήποτε πρόταση. Εχω πει”, συνέχισε, “ότι υπάρχουν καινοτόμες και πάρα πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, οι οποίες όχι μόνον δεν προκαλούν πρόβλημα, αλλά ενδυναμώνουν και θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμά μας και για αυτ

Keywords
Τυχαία Θέματα