Θα μετακινηθούν τάφοι από το κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης

10:52 25/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε άλλο χώρο θα μετακινηθούν οι τάφοι που τοποθετήθηκαν σε διάδρομο παραπλήσιο αυτών των πεσόντων της εισβολής, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος σήμερα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος εξερχόταν από το Παγκύπριο Γυμνάσιο όπου είχε τελέσει αγιασμό, απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα ταφής άλλων νεκρών στον παραπλήσιο διάδρομο των τάφων πεσόντων της εισβολής.

«Είναι δυστυχώς γνωστά σε μας», είπε, προσθέτοντας ότι

«είχαμε κάποια ανωμαλία στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης, αναγκαστήκαμε και διώξαμε τον προϊστάμενο από εκεί, αλλά το κακό έγινε».

Διαβεβαίωσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε άλλους τάφους μέσα σε διαδρόμους και χώρους στους οποίους πρέπει να γίνονται κάποιες εκδηλώσεις απρόσκοπτα, γι’ αυτό θα αξιοποιήσουμε κάποιους άλλους χώρους για να μεταθέσουμε κάποια μνημεία από εκεί που δεν έπρεπε να είναι».

Πρόσθεσε ότι «δεν είναι εύκολο πράγμα, χρειάζεται χρόνος».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε, επίσης, ότι «δεν πουλούμε πλέον άλλους τάφους γιατί δεν υπάρχουν, έχει κλείσει πλέον κι εκεί θα θάβονται όσοι έχουν τάφους».
Δυστυχώς, συνέχισε, «παλιά, ο προϊστάμενος εκεί πουλούσε ένα τάφο και δύο φορές και τρεις φορές, τον ίδιο τάφο».

«Ευελπιστούμε ότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα τακτοποιηθεί αυτό το θέμα, δεν έχει άμεση θεραπεία, δεν μπορούμε δηλαδή να το θεραπεύσουμε αμέσως, χρειάζεται χρόνος», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση κατά πόσο ο ένας εκ των τάφων που τοποθετήθηκε στο διάδρομο παραχωρήθηκε δωρεάν από την Αρχιεπισκοπή για την ταφή του ιερέα του Τρυπιώτη, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ότι «δεν έχω υπόψη, αν δεν υπήρχε άλλος τάφος δεν θα πετούσαμε τον κληρικό, έπρεπε να τον θάψουμε».

Εν πάση περιπτώσει, επανέλαβε, «θα μετακινηθούν κάποιοι τάφοι, αφού ετοιμάσουμε χώρο για να τους μεταφέρουμε εκεί, είναι θέμα χρόνου να τακτοποιηθεί».

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο θα μετακινηθούν οι πεσόντες ανέφερε ότι «όχι, οι πεσόντες δεν θα μετακινηθούν». Αν μετακινηθούν, συμπλήρωσε, «θα πάνε στο κοιμητήριο πάνω, της Μακεδονιτίσσης, αλλά τα κενοτάφια θα παραμείνουν εκεί, κενοτάφια, για να τους μνημονεύουμε σε κάθε επέτειο, κάθε χρόνο, να πηγαίνουμε εκεί».

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η μετακίνηση των πεσόντων είναι θέμα των συγγενών τους και ότι η Εκκλησία δεν επιθυμεί τη μετακίνησή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα