Ταλαιπωρία ασθενών στο Γεν. Νοσοκομείο Λεμεσού

18:07 3/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεκάδες ασθενείς που επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού ταλαιπωρήθηκαν αφού δεν υπήρχαν γιατροί λόγω της μη ανανέωσης των προσωπικών τους συμβολαίων, σύμφωνα με το Διευθυντή του Νοσοκομείου Χρυσόστομο Ανδρονίκου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στο γαστρεντερολογικό τμήμα όπου υπάρχει μόνο ένας γιατρός, με αποτέλεσμα να αναβληθούν δεκάδες προγραμματισμένα και μη ραντεβού και οι ασθενείς να ταλαιπωρηθούν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Ανδρονίκου.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα με την

αποχώρηση κάποιων γιατρών που εργοδοτούνται πάνω σε έκτακτη βάση και έχουν σταματήσει τα συμβόλαια τους τέλος του μηνός. Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα είναι στο τμήμα γαστρεντερολογίας όπου ένας γαστρεντερολόγος υπάρχει και δυστυχώς έχει αποχωρήσει λόγω αυτής της απόφασης της Βουλής,» είπε.

Έχουν αναβληθεί όλες οι εξετάσεις οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για όλη την εβδομάδα, πρόσθεσε.

«Το άλλο τμήμα το οποίο έχει επηρεαστεί αρκετά είναι το ακτινολογικό. Από τους 7 γιατρούς, οι δυο γιατροί είναι με σύμβαση, ένας γιατρός βρίσκεται σε άδεια τοκετού και μένουν μόνο 4 γιατροί και είναι πολύ δύσκολο. Στην ουσία μόνο δυο γιατροί μπορούν να εργαστούν γιατί ο ένας είναι ο Διευθυντής του τμήματος και δεν μπαίνει σε βάρδια. Το άλλο επηρεαζόμενο τμήμα είναι το αναισθησιολογικό όπου αποχώρησε ένας γιατρός όπως επίσης και ένας εντατικολόγος. Εκεί είναι υποφερτά τα πράγματα», σημείωσε.

Ο κ. Ανδρονίκου είπε τέλος «ευελπιστούμε ότι την ερχομένη Πέμπτη θα γίνει η έγκριση αυτών των γιατρών για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε χωρίς προβλήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα