Τάκης Χατζηγεωργίου: Ο Μπαρόζο ζεί σ’ άλλη ΕΕ απ’ αυτή που ζούμε εμείς

13:42 11/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου, μιλώντας για λογαριασμό της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς του Ευρωκοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την υφιστάμενη κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ότι ζεε σ` άλλην ΕΕ από αυτήν που ζουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι.

Αντικρούοντας τις διαβεβαιώσεις Μπαρόζο ότι τα πράγματα πάνε καλά στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο κ. Χατζηγεωργίου επεσήμανε ότι το πόσο καλά πάνε τα ευρωπαϊκά πράγματα φαίνεται από τους εκατοντάδες ζητιάνους που έχουν εγκατασταθεί σε απόσταση 100 μέτρων από το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, αλλά και από τις δεκάδες των αστέγων που κοιμούνται σε σκηνές, στους παραπόταμους δίπλα από το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Δυστυχώς, τόνισε ο Κύπριος ευρωβουλευτής, η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι αυτή που συνδέεται με την κρίση και με τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει, επιδεινώνει τα προβλήματα και κυρίως την ραγδαία αύξηση της ανεργίας.

Αναφερόμενος ο κ. Χατζηγεωργίου στις αναφορές Μπαρόζο για ανθρωπιστική παρουσία της ΕΕ στη Συρία, υποστήριξε ότι η ρωσική πρόταση για να τεθούν τα χημικά της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο θα μπορέσει ενδεχομένως να συμβάλλει σε μία πολιτική λύση του προβλήματος.

Ωστόσο, αναρωτήθηκε, δεν είδα κανέναν στην ΕΕ να ασχολείται με το ποιος παράγει και ποιος πουλάει αυτά τα χημικά όπλα.

Οσο η Ευρώπη συμμετέχει στην παραγωγή και εμπορία όπλων προς τρίτες χώρες τόσο θα συνεχίζονται οι πόλεμοι, κατέληξε ο εκπρόσωπος της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα