Τα προβλήματα του Δήμου Λευκωσίας στο επίκεντρο συνάντησης Μαλά – Γιωρκάτζη

18:53 9/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Δήμο Λευκωσίας επισκέφτηκε σήμερα ο Υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, παρουσία των εκπροσώπων των δημοτικών ομάδων, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος τους και τους σχεδιασμούς για την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Λευκωσίας, ο κ. Μαλάς δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ότι ενημερώθηκε από το Δήμαρχο για τα προβλήματα και τους σχεδιασμούς του Δήμου Λευκωσίας, προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα Δήμο ο οποίος χρειάζεται στήριξη αλλά και αναβάθμιση,

ειδικότερα η περιοχή στην εντός των τειχών πόλη η οποία έχει ιστορική σημασία.

Ο Σταύρος Μαλάς είπε ότι σε περίπτωση εκλογής του θα προχωρήσει η συμπλεγματοποίηση αλλά και η καλύτερη αξιοποίηση υποδομών και υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο. «Η αναβάθμιση αυτών των υπηρεσιών, η αποκέντρωση υπηρεσιών και η μετατόπιση τους στο επίπεδο των δημοτικών συμβουλίων νομίζω ότι είναι ένας τρόπος πιο αποτελεσματικής διαχείρισης» ανέφερε.

Πρόσθεσε πως μέσα στα πλαίσια αυτής της συμπλεματοποίησης είναι αναγκαίο να γίνει σε επίπεδο μιας μητροπολιτικής αρχής, ένας σχεδιασμός ειδικά για τους μεγάλους δήμους έτσι ώστε να γίνεται και καλύτερη αξιοποίηση των πόρων που δίνονται από το κράτος και πολύ περισσότερο να γίνεται καλύτερη αξιοποίηση των πόρων οι οποίοι εισπράττονται από τους δήμους.

Ανέφερε ακόμη πως «η τοπική αυτοδιοίκηση στη χώρα μας πάντοτε είχε  ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει όμως παρουσιάζεται ένας πολυτεμαχισμός υπηρεσιών, ο οποίος πολυτεμαχισμός θα πρέπει να σταματήσει και τουλάχιστον θα πρέπει να δώσουμε τα κίνητρα καλύτερα, να επιβάλουμε τη συνεργασία και σύμπτυξη υπηρεσιών κλίμακας έτσι ώστε και το κόστος να χαμηλώσει και ο σχεδιασμός να γίνεται καλύτερος».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λευκωσίας είπε ότι  ενημέρωσε τον κ. Μαλά για τις διάφορες διορθωτικές ενέργειες και δράσεις που τροχιοδρομήθηκαν με στόχο την εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου, όπως η παγοποίηση μισθών, προσαυξήσεων και προσλήψεων, η μείωση υπερωριών σχεδόν κατά το ήμισυ σε σχέση με το 2011 και σε επίπεδα  χαμηλότερα του 2007.

Ανέφερε ακόμη ότι ενημέρωσε τον κ. Μαλά και για την αναδιοργάνωση της δομής του Δήμου στα πλαίσια της οποίας εντάσσεται και η πρόσφατη τομή για προώθηση ενός σχεδίου πλεονασμού για μια μερίδα εργαζομένων του Δήμου. «Μια τομή που» όπως είπε, «υιοθετείται σε συνεργασία και συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους, δεν θυματοποιηθεί κανένα μέλος του εργατικού δυναμικού του Δήμου και η οποία εκτιμάται ότι θα εξοικονομήσει ένα ποσό της τάξης των 2 εκ. ευρώ για το 2013».

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας είπε ότι αναμένει από το κράτος να τιμήσει τις δεσμεύσεις του προς τους Δήμους ειδικά σε σχέση με την καταβολή των οφειλών έναντι της απώλειας του επαγγελματικού φόρου, την ολοκλήρωση και προώθηση του νομοθετικού πλαισίου για μεταρρύθμιση με στόχο την αναβάθμιση των Τοπικών Αρχών, την προώθηση μιας ορθολογιστικής και ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και τέλος τ

Keywords
Τυχαία Θέματα