Για το ρόλο της δημοσιογραφίας μίλησε ο Κ. Βαξεβάνης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

17:59 9/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος  τον τελευταίο καιρό αποτέλεσε είδηση με την αποκάλυψη της Λίστας Λαγκαρντ στην Ελλάδα, φιλοξένησε χθες το Γραφείο Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου σε μία κατάμεστη αίθουσα.

Ο δημοσιογράφος μίλησε για το ρόλο της δημοσιογραφίας και συζήτησε με το κοινό το οποίο είχε την ευκαιρία να του υποβάλει ερωτήσεις.
Σύμφωνα με ανακοίνωση

του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο κ. Βαξεβάνης έδωσε έμφαση στην εγκυρότητα της είδησης και όπως είπε η αντικειμενικότητα είναι ο αριθμός της ευπρέπειας του υποκειμενισμού του καθενός μας.

Το ερώτημα που τίθεται, συνέχισε, δεν είναι αν μία είδηση είναι αντικειμενική, αλλά αν είναι έγκυρη. Αυτό είναι το ζητούμενο και αυτό πρέπει να υπηρετούμε, όπως είπε.

Ο δημοσιογράφος, πρόσθεσε, είτε κάνει μικρό θέμα, είτε μεγάλο, έχει την ίδια ευθύνη, η οποία σαφώς εμπεριέχει και το στοιχείο της ηθικής. Δεν έχουμε ανάγκη από ήρωες, σημείωσε, αλλά από την αλήθεια. Και μία αλήθεια που την κρύβεις, δεν είναι αλήθεια, όπως συμπλήρωσε.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Γραφείου Αποφοίτων και έθεσε επί τάπητος το ερώτημα του κατά πόσο η κοινωνία μας αντέχει την αποκάλυψη, δεδομένων των προσπαθειών που παρατηρήθηκαν πρόσφατα στην Ελλάδα για άσκηση λογοκρισίας και καταπίεσης της ελεύθερης δημοσιογραφίας.

Ο φόβος των παλαιότερων γενιών, σημείωσε, πρέπει να αντικατασταθεί με τη φωνή και την τόλμη των νέων ανθρώπων.

Ο Πρύτανης ανέφερε ότι η εκδήλωση συμπίπτει με την έναρξη του προγράμματος σπουδών Δημοσιογραφίας στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

«Στο πλαίσιο αυτό, εύχομαι να δημιουργήσουμε μία τολμηρή  γενιά δημοσιογράφων που μαζί με σημερινούς αξιόλογους συναδέλφους τους, να ασκήσουν επιτέλους έλεγχο σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας και με οποιοδήποτε κόστος», κατάληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα