Τα προβλήματα στα ΜΜΕ συζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών

14:44 15/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι και γενικά ο Τύπος και ιδιαίτερα τα προβλήματα στον έντυπο Τύπο ήταν το αντικείμενο συζήτησης σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου Αντώνης Μακρίδης είπε ότι δεν αναμένει πως θα αλλάξουν πολλά πράγματα, εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα πως η σημερινή συζήτηση και τα όσα αναφέρθηκαν τόσο εκ μέρους της Ένωσης Συντακτών όσο και από άλλους αρμόδιους φορείς «να ταρακουνήσουν σε κάποιο βαθμό,

τη Βουλή, την πολιτεία γενικότερα για να εγκύψουν με προσοχή πάνω στα προβλήματα του Τύπου», ο οποίος, όπως ανέφερε, συρρικνώνεται.

«Απολύονται δημοσιογράφοι, χάνουν τις δουλειές τους, εκμηδενίζεται η όποια πιθανότητα να εργοδοτηθούν σε άλλα ΜΜΕ, μιας και τα άλλα ΜΜΕ απολύουν και αυτά ή συρρικνώνουν τους μισθούς» δήλωσε ο Αντώνης Μακρίδης, προσθέτοντας πως αυτό που ζητούν οι συντάκτες είναι «σε αυτές τις δύσκολες ώρες, τη συνδρομή της πολιτείας με κάποια μέτρα οικονομικού χαρακτήρα, συμβατά με το κοινοτικό κεκτημένο, τα οποία θα δώσουν ανάσες ζωής στον Τύπο με την ελπίδα ότι θα φέξουν καλύτερες ημέρες».

Ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της ΕΣΚ τόνισε «το πρόβλημα που θα προκύψει για την ίδια τη Δημοκρατία αν συρρικνωθεί ο Τύπος και αν οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να ζουν και να δρουν κάτω από ένα συνεχόμενο φοβικό σύνδρομο».

«Αν το Φεβράρη θα έχουμε εφημερίδες και πόσες εφημερίδες. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι καλά. Η πολιτεία πρέπει να λάβει μέτρα διότι τις αρνητικές συνέπειες θα τις εισπράξει ολόκληρη η κοινωνία, η Δημοκρατία» δήλωσε.

Ο Αντώνης Μακρίδης υπενθύμισε ότι κάθε φορά που κινδύνευε η Δημοκρατία και κάθε φορά που η κοινωνία βίωνε ανώμαλες καταστάσεις, «πρώτα κτυπήθηκε ο Τύπος για να δημιουργηθεί το κατάλληλο υπόστρωμα», λέγοντας πως «με δυο και μία εφημερίδα, όπως πάνε τα πράγματα θα οδηγηθούμε κάπου εκεί, δεν θα υπάρχει πληροφόρηση, δεν θα υπάρχει αντικειμενική πληροφόρηση, η πληροφόρηση θα χειραγωγείται, δεν θα υπάρχει πολυφωνία και τότε θα κατευθύνουμε την κοινή γνώμη κατά πως εμείς θέλουμε, δηλαδή τα μονοπώλια του Τύπου».

«Εμείς θέλουμε πολυφωνία. Για να έχουμε πολυφωνία, πρέπει να έχουμε Τύπο εύρωστο» τόνισε.

Ερωτηθείς σε σχέση με την πρόταση που κατέθεσε για να αγοράζει το κράτος υπηρεσίες από τις εφημερίδες, είπε ότι εκείνο που ζητά η ΕΣΚ και το οποίο είναι νόμιμο και συμβατό με το κοινοτικό κεκτημένο, «είναι να αγοράζει ένα αριθμό εφημερίδων, όπως γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης τις οποίες να μοιράζει στα στρατόπεδα, στα σχολεία, στους φοιτητές».

«Ανακοινώσεις που καταχωρούνται σήμερα στον Τύπο, ως ανακοινώσεις κάποιες εξ αυτών να καταχωρούνται με τη μορφή πληρωμένων αγγελιών, ώστε ο Τύπος να εισπράττει κάποια ποσά για να μπορέσει να επιβιώσει, να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας» πρόσθεσε, αναφέροντας πως η ΕΣΚ δηλώνει έτοιμη να ακούσει και να συζητήσει και άλλα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι αντιμετωπίζουν όλοι οι δημοσιογράφοι προβλήματα όχι μόνο αυτοί τω

Keywords
Τυχαία Θέματα