Άρχισαν οι εορτασμοί για το Πολυτεχνείο με τη Χρυσή Αυγή να επιχειρεί αποτροπή τους

14:00 15/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Άνοιξαν σήμερα οι πύλες του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, για τους τριήμερους εορτασμούς της επετείου που θα κορυφωθούν το Σάββατο με την καθιερωμένη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.
Η Χρυσή Αυγή με διάφορες ενέργειες επιχειρεί να περιορίσει ή και να αποτρέψει τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών, χαρακτηρίζοντας το Πολυτεχνείο

«παραμύθι», ενώ σε ανακοίνωσή της προβάλλει τον ισχυρισμό ότι «νεκροί εντός του πολυτεχνείου είναι βέβαιο πως δεν υπήρξαν το 1973. Υπάρχουν όμως χιλιάδες νεκροί από τους πολιτικούς της “γενιάς του Πολυτεχνείου”. Είναι οι 3.000 αυτόχειρες του μνημονίου».

Μέλη της Χρυσής Αυγής πέταξαν φυλλάδια που αναφέρονταν ενάντια στην επέτειο του Πολυτεχνείου στην Καλαμάτα, τα οποία έγραφαν: «Οχι στο παραμύθι του Πολυτεχνείου, όχι στους ψεύτικους νεκρούς. «Η γενιά του Πολυτεχνείου» είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία μας. Ολοι οι κλέφτες φυλακή!».
Στο φυλλάδιο υπάρχει ο τίτλος «Ζητούνται νεκροί. Ο ευρών αμοιφθήσεται», ενώ από κάτω είναι η φωτογραφία της Μαρίας Δαμανάκη.

Το γραφείο Τύπου της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ σε σχόλιό του αναφέρει: «Η ναζιστική Χρυσή Αυγή επιχειρεί να λασπώσει την ηρωική εξέγερση του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, λέγοντας τα ίδια αισχρά ψέματα που χρησιμοποίησε η δικτατορία για να κρύψει το μεγάλο της έγκλημα. Επιχειρεί να αθωώσει τη στρατιωτική δικτατορία, που με τη βία και τα βασανιστήρια κατά του αγωνιζόμενου λαού υπηρέτησε τα μονοπώλια και το ΝΑΤΟ. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να τους δώσουν την απάντηση που τους ταιριάζει».
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Μεσσηνίας, αναφέρει σε ανακοίνωση του: «Η Μαύρη Νύχτα και κατ` ευφημισμό Χρυσή Αυγή, πιστή στις παραδόσεις του ιδεολογικού πατέρα της Γκέμπελς, προκαλεί για μια ακόμα φορά τα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού, προσβάλλοντας βάναυσα τον αντιδικτατορικό και αντιφασιστικό αγώνα του και τους ηρωικούς νεκρούς της γενιάς του Πολυτεχνείου, ξεφουρνίζοντας το χυδαίο παραμύθι της περί δήθεν ανύπαρκτων νεκρών στον ξεσηκωμό της 17ης Νοέμβρη του 1973. Οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών δωσίλογων γερμανοτσολιάδων και των ανδρείκελων της χούντας, προσπαθούν για μια ακόμα φορά να κάνουν το άσπρο μαύρο. Πρώτα ήταν οι μετανάστες, τώρα οι νεκροί του Πολυτεχνείου, αύριο όλοι οι υπόλοιποι Ελληνες. Δεν θα τους περάσει».

Η Χρυσή Αυγή ωστόσο έχει ήδη πραγματοποιήσει προσπάθειες να αποτρέψει τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε διάφορα σχολεία στην ελληνική επικράτεια χωρίς αποτέλεσμα.
Την ίδια στιγμή, μικρής έκτασης επεισόδια πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Πολυτεχνείο, όταν φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς εμπόδισαν φοιτητές της ΠΑΣΠ που επιχείρησαν να μπουν στο χώρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας φοιτητής της ΠΑΣΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα