Τα παχυντικά πιάτα του Καλοκαιριού!

17:03 26/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αχ το καλοκαιράκι! Κοκτέιλς, μπάρμπεκιου στην αυλή, παγωτά, μπύρες και άλλες λιχουδιές συνοδεύουν την θερινή ραστώνη. Και μπορεί όπως λέει και το τραγούδι «η ζωή να είναι εύκολη» το καλοκαίρι, αλλά αν δεν προσέξετε μπορεί να καταλήξετε με μερικά επιπλέον κιλά.

Τα ψητά είναι βασικό στοιχείο κάθε υγιεινής διατροφής, αλλά το μπάρμπεκιου μπορεί πραγματικά να κάνει κακό στη σιλουέτα σας. Μια μπριζόλα 500 γραμμαρίων μπορεί να αποφέρει έως και

1.540 θερμίδες αλλά και 124 γραμμάρια λίπους. Τα μπιφτέκια επίσης μπορεί να έχουν 750 θερμίδες και 45 γραμμάρια λίπους. Όσο δε για τα χοιρινά ή μοσχαρίσια παϊδάκια, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι προέρχονται από τα πλέον λιπαρά τμήματα του ζώου. Τα καλά νέα βέβαια είναι ότι μπορείτε να διαλέξετε χοιρινό ψαρονέφρι ή στήθος κοτόπουλου (χωρίς πέτσα) και φυσικά άπαχα φιλέτα μοσχαρίσιου κρέατος.

Και ποιος δεν λιγουρεύεται ένα χοτ-ντογκ ή ένα «βρώμικο» σάντουιτς από την καντίνα στην παραλιακή; Το καλοκαίρι μια μεταμεσονύχτια βόλτα συχνά καταλήγει σε κάποια καντίνα. Και δεν είναι μόνο τα λιπαρά ή οι θερμίδες που θα ‘πρεπε να σας απασχολούν, αφού μπορείτε πάντα να επιλέξετε και τις light εκδοχές των «βρώμικων». Τα περισσότερα χοτ-ντογκς, χοιρινά και μοσχαρίσια λουκάνικα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Οπότε κάθε φορά που τρώτε ένα «βρώμικο» σκεφτείτε ότι: Ένα κλασσικό χοτ-ντογκ περιέχει 280 θερμίδες, 15 γραμ. λίπος και 1.250 mg νατρίου ενώ το χωριάτικο λουκάνικο 330 θερμίδες, 24 γραμ. λίπος και 1.590 mg νατρίου.

Μια μικρή μερίδα (περίπου μισό φλιτζάνι) πατατοσαλάτα έχει 180 θερμίδες και 12 γραμ. λίπος. Η ίδια ποσότητα λαχανοσαλάτας έχει περίπου 150 θερμίδες και 8 γραμ. λίπος. Για να περιορίσετε τις θερμίδες προσπαθήστε να φάτε σαλάτες που δεν περιέχουν ή έχουν ως βάση τη μαγιονέζα….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα