Περδίκης: Τα μεγάλα κόμματα δεν κατέθεσαν προτάσεις για εξυγίανση των οικονομικών των κομμάτων

16:22 26/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η προσπάθεια της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής για εκσυγχρονισμό του νόμου περί κομμάτων και ευθυγράμμιση με τις υποδείξεις του Συμβούλιου της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την εξυγίανση των οικονομικών των κομμάτων, “βρίσκεται στους πέντε δρόμους”, είπε ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, η οποία συζήτησε το θέμα “Ο περί Πολιτικών Κομμάτων

Νόμος”, ο κ. Περδίκης είπε ότι σήμερα ήταν η διορία για όλα τα κόμματα να καταθέσουν γραπτώς τις προτάσεις τους στην Επιτροπή Θεσμών και πρόσθεσε ότι πληροφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών “ότι τα μεγάλα κόμματα αγνόησαν αυτή τη διορία και δεν έχουν καταθέσει προτάσεις”.

“Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων, ως Κίνημα ενεργών πολιτών, καταγγέλλουμε την κωλυσιεργία που σημειώνεται εκ μέρους των μεγάλων κομμάτων στην υποχρέωση που έχουν τα κόμματα να εκσυγχρονίσουν τη διαδικασία ελέγχου των οικονομικών τους. Φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να εκφύγουν του ελέγχου των οικονομικών τους και οι λόγοι πιστεύω είναι ευνόητοι”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα