Τα όσα συμφωνήθηκαν με την Τρόικα ‘δεν είναι το τέλος των εκβιασμών’, λέει ο ΓΓ της ΠΕΟ

19:48 11/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ΠΕΟ θα αντισταθεί με όλα τα μέσα για να υπερασπίσει τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων και το ρόλο της συλλογικής διαπραγμάτευσης, δήλωσε ο ΓΓ της Ομοσπονδίας Πάμπης Κυρίτσης, προσθέτοντας πως τα όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ Τρόικας και Κυβέρνησης “δεν είναι το τέλος των εκβιασμών”.

“Η χώρα μας είναι μια από τις χώρες που αισθάνεται σήμερα έντονα τις σκληρές επιπτώσεις αυτών των νεοφιλελεύθερων πολιτικών αφού της έχει επιβληθεί από την Τρόικα ένα σκληρό αντιλαϊκό μνημόνιο, με την σύμπραξη βέβαια τη συνεργασία και της κυβέρνησης της δεξιάς”, ανέφερε ο κ. Κυρίτσης σε χαιρετισμό του στη εκδήλωση Διεθνιστικής Αλληλεγγύης για τους εργαζομένους νέους, με ευκαιρία της 1ης Διεθνούς Κατασκήνωση Νέων Εργαζομένων που φιλοξενεί η ΠΕΟ.

Όπως είπε, “αυτά που συμφωνήθηκαν μεταξύ Κυβέρνησης και Τρόικας τον περασμένο Μάρτη, για μας είναι καθαρό ότι δεν είναι το τέλος των εκβιασμών και των πιέσεων και ότι ο φαύλος κύκλος της ανεργίας, της υπανάπτυξης και της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων δεν πρόκειται να κλείσει σύντομα”.

“Πρέπει όμως να γνωρίζουν”, είπε, “ότι κανένας εκβιασμός ή ψευτοδίλημμα των απολογητών της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, δεν πρόκειται να μας κάμει να λυγίσουμε. Θα αντισταθούμε με όλα τα μέσα, για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων και πρώτα και πάνω από όλα την αξιοπρέπεια του εργατικού κινήματος και το ρόλο της συλλογικής διαπραγμάτευσης. Στις σημερινές συνθήκες το ζήτημα της κοινής δράσης και της αλληλεγγύης των εργαζομένων σε όλες τις χώρες το:υ κόσμου είναι εξαιρετικά κρίσιμο”.

Παράλληλα, ο ΓΓ της ΠΕΟ αναφέρθηκε στην κρίση στη Συρία, για να σημειώσει ότι οι σχεδιαζόμενες πολεμικές επιχειρήσεις στο έδαφος της γειτονικής χώρας από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, αν υλοποιηθούν, θα έχουν εξελίξεις απρόβλεπτες και εξαιρετικά επικίνδυνες για την ειρήνη και την ασφάλεια σε ολόκληρη τη περιοχή.

“Καταδικάζουμε κάθε σκέψη για προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων της Συρίας με πολεμικές επιχειρήσεις. Η πρόταση της Ρωσικής Ομοσπονδίας άνοιξε ένα παράθυρο ευκαιρίας για ματαίωση του πολέμου”, είπε και πρόσθεσε: ” Είναι πλέον πασιφανές ότι κανένας λογικός άνθρωπος στον πλανήτη δεν στηρίζει την λογική των γερακιών της πολεμικής ανάφλεξης. Εμείς είμαστε υπέρ ειρηνικής επίλυσης του προβλήματος στα πλαίσια της διπλωματίας και της διεθνούς νομιμότητας”.

Ο κ. Κυρίτσης καταδίκασε οποιαδήποτε προσπάθεια για εμπλοκή της Κύπρου σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς. “Απαιτούμε από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να πάρει ξεκάθαρη θέση και να απορρίψει με αποφασιστικότητα οποιαδήποτε χρησιμοποίηση των Βρετανικών βάσεων για πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία”.

Τέλος, ο ΓΓ της ΠΕΟ επανέλαβε την απαίτηση μας για κατάργηση των στρατιωτικών βάσεων στην Κύπρο και την πλήρη απαλλαγή του τόπου μας από ξένους στρατούς και βάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα