Τα έργα στη Λάρνακα σε συνάντηση Μητσόπουλου – Λουρουτζιάτη

18:42 2/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα εν εξελίξει έργα, οι σχεδιασμοί νέων έργων και το ενδιαφέρον για αξιοποίηση του παλαιού τερματικού σταθμού στο Αεροδρόμιο Λάρνακας περιλαμβάνονται στα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν τη Δευτέρα στη συνάντηση του Υπουργού Συγκοινωνιών Τάσου Μητσόπουλου και της αντιπροσωπεία του, υπό το Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η λειτουργία τεχνοκρατικής ομάδας η οποία θα αποφασίσει την κατασκευή ποδηλατοδρόμων.

Σύμφωνα

με την ανακοίνωση συζητήθηκε το θέμα των δημόσιων συγκοινωνιών και οι τρόποι με τους οποίους το Υπουργείο μπορεί να συμβάλει σε αναδιαμόρφωση των δρομολογίων, την αναβάθμιση του στόλου των λεωφορείων και τη δημιουργία τερματικού σταθμού.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι ο κ. Μητσόπουλος ενημέρωσε τις Δημοτικές Αρχές Λάρνακας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του χώρου του παλαιού τερματικού του αεροδρομίου.

Εξετάσθηκε ακόμα η δυνατότητα λειτουργίας Συστήματος Θαλασσίων Συγκοινωνιών στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι ένα τέτοιο σύστημα θα συνδέει τις διάφορες παράλιες περιοχές της Λάρνακας, από τα ξενοδοχεία, τη μαρίνα, το λιμάνι, την περιοχή Μακένζι με ένα σύστημα αποβαθρών που θα κατασκευαστούν, ώστε μικρά ταχύπλοα ταξί να προσφέρουν υπηρεσίες για τη διακίνηση ακτοπλοϊκώς ξένων επισκεπτών και ντόπιων εργαζομένων.

Keywords
Αναζητήσεις
erga mitsopoulou
Τυχαία Θέματα