«Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης» σε υπηρεσίες Υγείας για ανασφάλιστους

Από αύριο μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στη διεύθυνση www.healthvoucher.gr. είτε μέσω οποιουδήποτε Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) 230.000 ανασφάλιστοι και άνεργοι της χώρας, καθώς ενεργοποιήθηκε από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ το πρόγραμμα «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης» (Health Voucher).

Οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν -μέσω Διαδικτύου- το ειδικό κουπόνι (voucher), μετά την υποβολή της αίτησής τους.

Τη σχετική διαδικασία παρακολούθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας από κοντά στο ΚΕΠ

Ταύρου οι υπουργοί Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανάπτυξης, κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωστής Χατζηδάκης.

«Στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε όσο γρηγορότερα μπορούμε, όσο περισσότερα ευρωπαϊκά χρήματα μπορούμε, για να παρέχουμε στους συμπολίτες μας ιατρικές εξετάσεις. Στόχος της κυβερνήσεως είναι, στο τέλος, να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας, που έχει ανάγκη υπηρεσιών υγείας, χωρίς κάλυψη» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, κ. Γεωργιάδης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην αρμόδια υπηρεσία.

«Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι αρωγός στην προσπάθεια των Υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης, προκειμένου να διατεθεί το Health Voucher, σε όλους τους ανασφάλιστους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι πληρούν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που έχει θέσει ο νόμος. Τα ΚΕΠ έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι μπορούν να επιτελέσουν αυτό το ρόλο και χρέος μας είναι να τα ενισχύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης.

«Κανένα πρόγραμμα από μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το συνολικό κοινωνικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα, αλλά το καθένα από την πλευρά του δίνει κάποιες ανάσες», επισήμανε τέλος ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χατζηδάκης.

Δικαιούχοι – κριτήρια για το Health Voucher

Δικαιούχοι, ως ωφελούμενοι, του Προγράμματος Health Voucher, οι οποίοι θα αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, είναι οι πολίτες που πληρούν, σωρευτικά, τις παρακάτω προϋποθέσεις ή κριτήρια.

-Ήταν άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένοι σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης των οποίων οι κλάδοι υγείας υπάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και απώλεσαν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

-Το ατομικό εισόδημά τους, προκειμένου για άτομα που υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση να μην υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Στην περίπτωση έγγαμων που υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση, το άθροισμα των ατομικών εισοδημάτων των δυο συζύγων να μην υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ. Ως ατομικό εισόδημα λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο ατομικό εισόδημα, ως αναφέρεται στο άρθρο 29 του ν.3986/2011, περί επιβολής έκτακτης εισφοράς. Για τη λειτουργία του συστήματος θα ληφθούν υπ’ όψιν τα στοιχεία του οικονομικού έτους 2012.

- Έχουν την Ελληνική Υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ, ή είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής στη χώρα μας και είναι νόμιμοι κάτοικοι αυτής.

Οι αιτήσεις για το Health Voucher εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης

Οι αιτήσεις για το Health Voucher θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διαδικτυακή εφαρμογή www.healthvoucher.gr.

Το κάθε αίτημα υποβάλλεται είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, είτε από τα πρόσωπα που δικαιούνται, ηλεκτρονικά ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) σε όλη τη χώρα, με την βοήθεια των υπαλλήλων των Κέντρων, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΔΟΛΚΕΠ/Φ15/40/οικ.20849/24/7/2013 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υγείας (ΦΕΚ 1891/Β’/1.8.2013). Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα καθώς και οι οδηγίες για την υποβολή των αιτημάτων θα αναρτηθούν στο www.healthvoucher.gr καθώς και στους ιστότοπους του Υπουργείου Υγείας www.moh.gov.gr και www.ygeia-pronoia.gr. Πληροφορίες επίσης, θα παρέχονται και στα ΚΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα