Συρρικνώθηκαν οι οικονομίες Γαλλίας – Γερμανίας

12:23 14/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, της Γερμανίας και της Γαλλίας, έχουν συρρικνωθεί σημαντικά τους τελευταίους τρεις μήνες του 2012, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Ευρωζώνη έχει εισέλθει σε βαθύτερη ύφεση θέτοντας υπό αμφισβήτηση την ανάκαμψη του πρώτου τριμήνου.

Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,6% το τρίμηνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη, καταγράφοντας τη χειρότερη απόδοσή της από το 2009 όταν η παγκόσμια οικονομική κρίση βρισκόταν σε εξέλιξη.

Εξάλλου, η γαλλική

οικονομία συρρικνώθηκε 0,3%, καταγράφοντας μια πτώση ελαφρώς χειρότερη από ότι προβλεπόταν.

Το ανησυχητικό για το Βερολίνο είναι το γεγονός ότι οι εξαγωγικές επιδόσεις της Γερμανίας, που αποτελούν την κινητήρια δύναμη της οικονομίας, προκάλεσαν τη μεγαλύτερη ζημία. “Στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 οι εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν σημαντικά περισσότερο από ό, τι οι εισαγωγές αγαθών», αναφέρει σε ανακοίνωση της η γερμανική στατιστική υπηρεσία.

Η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία μειώθηκε κατά 0,1% στα δύο πρώτα τρίμηνα του 2012 γεγονός που σημαίνει ότι η χώρα έχει ήδη γνωρίσει μια σύντομη περίοδο ύφεσης κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Ενώ η δέσμευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ό, τι θα κάνει ότι χρειαστεί για να σώσει το ευρώ έχει αφαιρέσει την πίεση από την κρίση χρέους της Ευρωζώνης, ωστόσο η οικονομική απελπισία που έχει κυριεύσει ακόμα και τα ισχυρότερα μέλη της Ευρωζώνης μπορεί να θέσει εκτός τροχιάς τις προσπάθειες για μείωση του χρέους.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός παραδέχτηκε για πρώτη φορά την Τετάρτη ότι η χαμηλή ανάπτυξη εμποδίζει την επίτευξη του στόχο που έχει θέσει η Κυβέρνηση του για το έλλειμμα του 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα