Κάθετα αντίθετος με ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών, δηλώνει ο Νίκος Αναστασιάδης

11:23 14/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την κάθετη αντίθεσή του με τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ είπε ότι θα αναζητήσει και την γνώμη άλλου οίκου, πέραν της PIMCO, για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών.

Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο

του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν, ο κ. Αναστασιάδης επισκέφτηκε το πρωί τα κεντρικά γραφεία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, στη Λευκωσία και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και με διευθυντικά στελέχη του ημικρατικού οργανισμού.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η επίσκεψη «είχε νόημα και σκοπιμότητα». Ανέφερε ότι διαβεβαίωσε το ΔΣ, τα διευθυντικά στελέχη και κατ’ επέκταση τους εργαζόμενους της Cyta ότι «είμαστε κάθετα αντίθετοι με ιδιωτικοποιήσεις». Πρόσθεσε ότι «θα αγωνιστούμε μέσα από νέες μελέτες που αφορούν τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, να αποφύγουμε αυτό που απειλείται και αυτό που έχει συμφωνηθεί», το ενδεχόμενο δηλαδή να οδηγηθούμε σε ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, σε περίπτωση μη βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.

Πρόθεσή του, είπε, είναι να υπάρχει η τεκμηρίωση μέσω της γνώμης και της άποψης ενός ακόμη οίκου, όταν πάει στη διαπραγμάτευση, προκειμένου, όπως είπε, να αντιμετωπιστούν αυτοί που «ισχυρίζονται ότι είναι πνευματική ιδιοκτησία – και μιλώ για την PIMCO – ο τρόπος και η μεθοδολογία», η οποία κατέληξε στα ακραία σενάρια για τις τράπεζες.

Από την πλευρά του ο Μάριος Καρογιάν δήλωσε επίσης ότι «δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποιήσεων της Cyta ή άλλου κερδοφόρου ημικρατικού οργανισμού», ενώ πρόσθεσε ότι τα επιτελεία των δύο κομμάτων, επεξεργάζονται υπαλλακτικά σενάρια, ώστε ακόμη και στην περίπτωση του ακραίου σεναρίου «να μην υπάρξει σε καμία περίπτωση ιδιωτικοποίηση». Στόχος, είπε ο κ. Καρογιάν, είναι «να υπάρξει η δυνατότητα για επαναδιαπραγμάτευση κάποιων προνοιών του μνημονίου».

Ερωτηθείς ποιοι είναι αυτοί οι υπαλλακτικοί τρόποι, ο κ. Καρογιάν είπε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει κάτι στο παρόν στάδιο, προσθέτοντας ότι τα δύο επιτελεία εδώ και καιρό κάνουν συγκεκριμένες επεξεργασίες, σε αυτό και σε πολλά άλλα ζητήματα.

Χαρακτήρισε εξάλλου «ενδιαφέρουσα και ωφέλιμη» τη συνάντηση με τη Cyta, κατά την οποία, όπως είπε, τους δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσουν με τον κ. Αναστασιάδη τις θέσεις που περιλαμβάνονται στο κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε ότι τον τελευταίο καιρό οι θέσεις τους διαστρεβλώνονται, ιδιαίτερα αναφορικά με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο κ. Καρογιάν ανέφερε τέλος ότι τάσσεται υπέρ της αναγκαιότητας εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου της Cyta, ώστε να είναι πιο ανταγωνιστική στο σημερινό περιβάλλον, διασφαλίζοντας παράλληλα πλήρως τα συμφέροντα των εργαζομένων, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του προς τους εργαζομένους και τους ιθύνοντες του οργανισμού, που μέσα από πολλά χρόνια δουλειάς έκαναν την Cyta πρότυπο ημικρατικού οργανισμού.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Cyta Στάθης Κιττής, είπε ότι ο ημικρατικός οργανισμός ήταν για πολύ καιρό στο στόχαστρο «πολλών και διαφόρων, από το εξωτερικό κυρίως», καθώς, όπως είπε αποτελεί έναν επιτυχημένο οργανισμό, που στηρίζει τη Δημοκρατία.

Ανέφερε τέλος ότι στη συνάντηση άκουσαν τα σχέδια και τις προτάσεις του υποψηφίου Προέδρου για τη διακυβέρνηση του τόπου και ιδιαίτερα για την πορεία των πραγμάτων, αναφορικά με τους κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα