ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ: Είπε “ναι” στην πρόταση των Κυπριακών Αερογραμμών

11:45 28/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Συντεχνία Υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών (ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ) αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή της πρότασης του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών για τις μειώσεις απολαβών και το ωράριο εργασίας του προσωπικού.

Η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης διευρυμένης συνεδρίας της Γενικής Γραμματείας της ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ, το πρωί, στην οποία ήταν παρόντες ο ΓΓ της ΣΕΚ Νίκος Μωυσέως και ο ΓΓ της ΟΗΟ ΣΕΚ

Ανδρέας Ηλία.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ο ΓΓ της ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ Ανδρέας Πιερίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η απόφαση λήφθηκε με γνώμονα τη διατήρηση του οργανισμού.

Πρόσθεσε ότι κατά τη συνεδρία εξετάστηκαν τα δεδομένα στην εταιρεία και συζητήθηκε η τελευταία πρόταση του ΔΣ της εταιρείας, η οποία ζητούσε από τις συντεχνίες να τοποθετηθούν επ’ αυτής, ενώ λήφθηκαν υπόψη και οι τελευταίες διευκρινήσεις που δόθηκαν στις 9.00 σήμερα το πρωί.

Ο κ. Πιερίδης ανέφερε εξάλλου ότι η Γενική Γραμματεία ζητά επίσης την άμεση έναρξη διαβουλεύσεων με την εξ υπουργών επιτροπή για τις Κυπριακές Αερογραμμές, ώστε να κατοχυρωθεί η χρηματοδότηση της εταιρείας μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, όπως προνοεί το σχέδιο.

Στην επιτροπή συμμετέχουν ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και οι Υπουργοί Συγκοινωνιών, Εργασίας, Οικονομικών, Εμπορίου.

Ταυτόχρονα, είπε, απομένει να συμφωνηθεί το ύψος των αποζημιώσεων για τους 272 εργαζομένων, που αποχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο.

«Από μόνη της η απόφαση των τεσσάρων συντεχνιών δεν σώζει τον οργανισμό» είπε ο κ. Πιερίδης και πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένη συμφωνία πάνω στα δύο «αγκάθια» του σχεδίου, τη χρηματοδότηση και το ύψος των αποζημιώσεων.

Η πρόταση των Κυπριακών Αερογραμμών προς τις συντεχνίες, ημερομηνίας 22 Ιανουαρίου, προνοεί μεταξύ άλλων κλιμακωτές αποκοπές στις απολαβές του προσωπικού από 7% έως 20,5%, αύξηση του ωραρίου εργασίας σε 40 ώρες εβδομαδιαίως και κατάργηση ή μείωση επιδομάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα