Απαντούν σήμερα οι συντεχνίες των ΚΑ στις προτάσεις αναδιάρθρωσης

11:03 28/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την απάντησή τους στις προτάσεις της διοίκησης των Κυπριακών Αερογραμμών για αναδιάρθρωση της εταιρείας δίνουν σήμερα οι συντεχνίες του εθνικού αερομεταφορέα.

Αναμένεται ότι η πρόταση θα γίνει αποδεκτή από όλες τις συντεχνίες πλήν της συντεχνίας των πιλότων, Πασυπί.
Ο Πρόεδρος της Πασυπί Πέτρος Σουπουρής, σε δηλώσεις στο πρωινό δρομολόγιο, επέκρινε την διοίκηση των Κυπριακών αερογραμμών για υπόσκαψη του σχεδίου που ετοίμασε η Εαρ

Φράνς Κονσάλτινγκς.
Είπε συγκεκριμένα ότι οι προτάσεις δεν αντιμετωπίζουν τις τρείς βασικές προυποθέσεις, που είναι η μείωση του προσωπικού, η αλλαγή της διεύθυνσης και η αποξένωση διαφόρων τμημάτων.
Εμείς, πρόσθεσε, θα πούμε ξεκάθαρα όχι στις προτάσεις διότι πρόκειται για προσπάθεια μή υλοποίησης του σχεδίου.
Αντίθετα ο Πρόεδρος της Συνυκά, Αντρέας Πιερίδης σε δηλώσεις επίσης στο Πρωινό Δρομολόγιο, ανέφερε ότι η συντεχνία θα απαντήσει θετικά στις προτάσεις της διοίκησης.
Είπε επίσης ότι οι προτάσεις προνοούν μείωση μισθών βάσει κλιμάκων. Η μείωση θα είναι από 7 έως 20 κόμμα πέντε τοις εκατόν. Ο κύριος Πιερίδης είπε ότι, σύμφωνα με τις προτάσεις, θα αποχωρήσουν 272 υπάλληλοι, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο αριθμός να αυξηθεί έως το τέλος του χρόνου.
Είπε ακόμα ότι κάποια τμήματα κρίθηκε σκόπιμο να διατηρηθούν, αφού οι προσφορές που έγιναν, δεν ήταν συμφέρουσες.
Ο πρόεδρος της ΣΥΝΥΚΑ επέκρινε την στάση των πιλότων, τους οποίους κατηγόρησε ότι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι η διατήρηση των παχυλών μισθών τους.
Είναι κρίμα, είπε, την ώρα που δίνεται μάχη για επιβίωση της εταιρείας, οι υπάλληλοι να δέχονται βέλη εκ των έσω.

Keywords
Τυχαία Θέματα