Σύντομα οι πρώτες αγωγές από τα μέλη του Συνδέσμου Καταθετών Λαϊκής για το κούρεμα

16:52 1/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) διαβεβαιώνει τα μέλη του ότι ένα χρόνο μετά “την κλοπή που δεχθήκαμε, εργαζόμαστε άοκνα και συστηματικά σε όλα τα επίπεδα για την επιτυχή ευόδωση του στόχου μας, που δεν είναι άλλος από την ανάκτηση όλων των κλεμμένων καταθέσεων μας”.

“Ο Μάρτιος του 2014 συμπληρώνει ένα χρόνο από την εγκληματική ενέργεια της Τρόικα, της Κυπριακής Δημοκρατίας (Κυβέρνησης και

Βουλής των Αντιπροσώπων), της Κεντρικής Τράπεζας και των Ευρωπαίων Εταίρων μας, που είχε ως αποτέλεσμα την «κλοπή» των καταθέσεων μας. Μια ενέργεια που όσο κι αν προσπαθούν να την ρίξουν στα μαλακά, δεν θα τα καταφέρουν γιατί θα μας βρίσκουν όλους εμάς, οργανωμένους και αποφασισμένους μέσω του Συνδέσμου μας, συνεχώς μπροστά τους” αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΚΑΛΑ.

Προστίθεται ότι μέσα σε αυτό τον ένα χρόνο, “καταφέραμε ξεκινώντας από μια ομάδα 15 περίπου ατόμων, να οργανωθούμε σε σύνδεσμο, που χάρη στη δική σας στήριξη συνεχίζει να ενισχύεται ολοένα και περισσότερο, ξεπερνώντας σήμερα τα 4000 μέλη”.

“Να είστε σίγουροι ότι η δική σας στήριξη ενισχύει σημαντικά τη δυναμική του Συνδέσμου μας και τις ενέργειές μας για αποκατάσταση των καταθέσεών μας”.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι συνεχίζει τις ενέργειες του με συχνές επαφές με το Υπουργείο Οικονομικών, εκπροσώπους της Τρόικα, τα πολιτικά κόμματα, την Κεντρική Τράπεζα και άλλους σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια ικανοποιητική πολιτική λύση στο πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή σε νομικό επίπεδο οι νομικοί του Συνδέσμου προχωρούν με τις πρώτες αγωγές στο επαρχιακό δικαστήριο που υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν να καταχωρούνται μέσα στον Απρίλιο του 2014.

Ταυτόχρονα γίνονται ενέργειες για την εξασφάλιση της διαχείρισης των εναπομεινάντων περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας, συμπεριλαμβανομένου και του 18.1% των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα