Συντεχνίες και Ξενοδόχοι συναντώνται εκ νέου αύριο για τη συλλογική σύμβαση

18:51 17/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νέα συνάντηση θα έχουν αύριο το απόγευμα συντεχνίες και ξενοδόχοι, με στόχο την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στον κλάδο, με τους Ξενοδόχους να δηλώνουν ότι στόχος είναι η υπογραφή της σύμβασης πριν το τέλος του μήνα.

Σήμερα Ξενοδόχοι και Συντεχνίες συναντήθηκαν σε κορυφαίο επίπεδο, προκειμένου να συζητήσουν την ανανέωση της σύμβασης, η οποία είχε λήξει από τον περασμένο Δεκέμβριο.

“Στόχος είναι να υπογράψουμε συλλογική σύμβαση πριν το τέλος του μήνα”, δήλωσε στο ΚΥΠΕ

ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρης Λοϊζίδης.

Ερωτηθείς για τις πρόνοιες που συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση, ο κ. Λοΐζίδης απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, λέγοντας ότι συζητείται ένα πακέτο ζητημάτων.

“Φτάσαμε σε ένα αρχικό στάδιο και είπαμε να συνεχίσουμε και αύριο, οπόταν θα φανούν οι ενδείξεις”, είπε, προσθέτοντας ότι “συζητάμε ένα πακέτο από μέτρα και πρόνοιες της συλλογικής σύμβασης για να καταλήξουμε κάποια στιγμή”.

Σε ερώτηση αν υπάρχει εκτίμηση πόσους Κύπριους μπορεί να εργοδοτήσει η ξενοδοχειακή βιομηχανία, δεδομένου ότι το θέμα αυτό φαίνεται ότι θα περιλαμβάνεται στις αυριανές εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Λοΐζίδης είπε ότι η συμφωνία για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης και οι προσλήψεις Κυπρίων είναι μεν δύο πράγματα αλληλένδετα, χωρίς όμως το ένα να εξαρτάται από το άλλο.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ της ΠΕΟ περιορίστηκε να αναφέρει πως ξεκίνησαν οι συναντήσεις με στόχο την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία που είχε λήξει από τον περασμένο Δεκέμβριο. “Ο διάλογος θα συνεχιστεί και αύριο”, είπε.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο υπεύθυνος της ΣΕΚ για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, Μιλτιάδης Μιλτιάδους, δήλωσε ότι στη σημερινή συνάντηση μπήκαν στο τραπέζι οι θέσεις της κάθε πλευράς, ενόψει της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης.

Σε ερώτηση αν ο στόχος είναι η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, ο κ. Μιλτιάδους απάντησε θετικά.

“Είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να έχουν ένα ομαλό καλοκαίρι”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα