Αρχισε η τελική αγόρευση της υπεράσπισης Γρηγορίου στη δίκη για το φόνο Χατζηκωστή

18:00 17/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η θέση του συνηγόρου υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου στην υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή, Αντρέα Γρηγορίου είναι πως οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πελάτης του πρέπει να απορριφθούν, λόγω της «παράλογης και καθόλα αντιφατικής» μαρτυρίας του βασικού μάρτυρα κατηγορίας Φάνου Χατζηγεωργίου.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία διεξάγεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο δικηγόρος του 1ου κατηγορούμενου, Μιχάλης Πικής κατέθεσε γραπτώς τελική

αγόρευση των 170 σελίδων, προβάλλοντας μέσα από αυτήν τη θέση πως η μαρτυρία του Φάνου Χατζηγεωργίου πρέπει να κριθεί από το δικαστήριο αναξιόπιστη.

«Η εν λόγω μαρτυρία», είπε ο κ. Πικής, «πάσχει από πληθώρα καίριων αντιφάσεων και αντινομιών, ενώ σημαντικά σημεία της μαρτυρίας του χαρακτηρίζονται από ασάφεια και αοριστία».

Όπως είπε ο κ. Πικής, η εκδοχή που παρουσίασε ο Χατζηγεωργίου κατά του πελάτη του αντιστρατεύεται σε σημαντικό βαθμό την κοινή λογική και την ανθρώπινη εμπειρία, πρωταρχικά στοιχεία για την κρίση της αξιοπιστίας ενός μάρτυρα», για να προσθέσει πως «οι ασάφειες και οι αοριστίες του Φάνου και η αδυναμία του να αναφερθεί σε συγκεκριμένες ημερομηνίες σε σχέση με βασικές πτυχές της μαρτυρίας του, ήταν τόσο μεγάλες, που πλήττουν καίρια την αξιοπιστία του».

Επιπρόσθετα, ο δικηγόρος του Γρηγορίου ανέφερε στο δικαστήριο πως οι ασάφειες και οι αοριστίες του Φάνου είχαν ως αποτέλεσμα να αποστερήσουν από τον πελάτη του σε ουσιαστικό βαθμό την ευκαιρία να υπερασπιστεί επαρκώς τον εαυτό του σε ό,τι αφορά την ημερομηνία της κατ’ ισχυρισμό συνάντησης με τον 2ο κατηγορούμενο Τάσο Κρασοπούλη στην κατοικία του και μετέπειτα με τους 2ο κατηγορούμενο και 3η κατηγορούμενη Έλενα Σκορδέλη στο κέντρο Ταμασίανα, όπου έγινε η κατ’ ισχυρισμό συμφωνία για τη δολοφονία του θύματος, με εκτελεστή το Φάνο έναντι χρηματικού ανταλλάγματος και εργασίας».

Επίσης, είπε πως αποστέρησε από τον πελάτη του την ευκαιρία να υπερασπιστεί επαρκώς τον εαυτό του «σε ό,τι αφορά την ημερομηνία κατά την οποία έγινε η κατ’ ισχυρισμό συνάντηση μεταξύ Γρηγορίου, Χατζηγεωργίου και 4ου κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος στο ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου κατ’ ισχυρισμό συμφωνήθηκε η δολοφονία του θύματος από τον 4ο κατηγορούμενο».

Αναφερόμενος στην αστυνομία και στον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης, ο κ. Πικής είπε πως «η αστυνομία ισχυρίστηκε μέσα από τη μαρτυρία της στη δίκη ότι η κατάθεση του Φάνου Χατζηγεωργίου επιβεβαιώθηκε και ότι ο έλεγχος της αλήθειας των ισχυρισμών του οδήγησε εν τέλει στην εισήγηση περί μη ποινικής δίωξης του μάρτυρα».

Εντούτοις, πρόσθεσε, «τα πειστήρια του εγκλήματος δεν ανευρέθηκαν. Συγκεκριμένα δεν ανευρέθηκε το όπλο, τα ρούχα και τα γάντια των δραστών της δολοφονίας, καθώς και η κουκούλα του εκτελεστή, τα οποία θα έριχναν άπλετο φως στην υπόθεση είτε ενισχύοντας και επιβεβαιώνοντας την εκδοχή του Φάνου, είτε καταρρίπτοντας την ως καθόλα ψευδή και κατασκευασμένη».
Συνέχισε λέγοντας πως «ο μη εντοπισμός τους αφήνει επίσης ανεπιβεβαίωτους τους ισχυρισμούς του βασικού μάρτυρα κατηγορίας ως προς τις κινήσεις του μετά τη δολοφονία».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου έκανε λόγο για «την πρώτη υπόθεση στα ιστορικά της κυπριακής δικαιοσύνης, που άτομα κατηγορούνται για τη διάπραξη φόνου εκ προμελέτης, χωρίς την ανεύρεση του φονικού όπλου».

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο στις 09:00 και στις 15:00, με την ολοκλήρωση της τελικής αγόρευσης του Μιχάλη Πική.

Keywords
Τυχαία Θέματα