Συνομιλία με αρχηγούς κρατών και τη Βασίλισσα Ελισάβετ είχε ο ΠτΔ στο Λονδίνο

13:52 29/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη Βασίλισσα Ελισάβετ και με άλλους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων του Βρετανού Πρωθυπουργού, David Cameron και του Ρώσου Πρωθυπουργού, Dmitry Medvedev, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την ειδική δεξίωση που παρέθεσε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ η Βασίλισσα Ελισάβετ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

του Λονδίνου, προς τιμή των επίσημων εκπροσώπων των κρατών, το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας συνομίλησε επίσης και με άλλους αρχηγούς κρατών, περιλαμβανομένων της Προέδρου της Ελβετίας, Eveline Widmer–Schlumpf, του Πρίγκιπα Salman της Σαουδικής Αραβίας, του Πρωθυπουργού της Τσεχίας, Petr Nečas, του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Robert Fico και της Πρωθυπουργού του Μπανγκλαντές, Sheikh Hasina.

Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, απόψε ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα τελέσει στο Ελληνικό Κέντρο τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης του ΚΟΑ με 40 φωτογραφίες κυπριακών αρχαιολογικών ευρημάτων που σχετίζονται με τον αθλητισμό.  

Στην εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια των εορτασμών για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο, θα προβληθεί η συμπαραγωγή του ΚΟΑ και του ΡΙΚ «Ο αθλητισμός στην Κύπρο – Μια ιστορία αιώνων».  Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και η παιδική χορωδία του παροικιακού σχολείου στο Finchley, που βραβεύθηκε σε ειδικό διαγωνισμό για το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αύριο, Δευτέρα 30 Ιουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τους Κύπριους αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο Λονδίνο θα παρακολουθήσει διάφορα αγωνίσματα στα οποία συμμετέχουν Κύπριοι αθλητές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο με την ευκαιρία των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων, παρέστη χθες σε δεξίωση που παρέθεσε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) με την ευκαιρία της έναρξης των Αγώνων.   

Την Παρασκευή, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του,  παρέστη στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και υποδέχθηκε την Κυπριακή Αποστολή που αποτελείται από δεκατρείς αθλητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα